Zahtevamo ukinitev 152,40 € letne prisilne RTV članarine - RTV programe naj si kodirajo

Zahtevamo ukinitev 152,40 € letne prisilne RTV članarine - RTV programe naj si kodirajo / Obvestila / Kopiraj to celotno obvestilo in ga pošlji naprej! / Komentarji


Gost

#1

2019-11-20 12:28

Oderuhi nesposobni

Gost

#2

2019-11-20 14:11

Potrebno je takoj urediti to razmerje med RTV in plačniki te prisilne naročnine. Naj si vse TV programe in radijske programe kotirajo in bodo ukrepali od zaslužka. Po obstoječi zakonodaji bi nam naročnino zaračunavale vse evropske TV hiše.

To objavo je odstranil avtor te peticije (Show details)

2019-11-20 18:06


ALEŠ

#4 DVOJNO PLAČEVANJE

2019-11-20 18:19

Plačujem internet, pa kabelskega operaterja... ne vem zakaj moram še naročnino na nekaj kar sploh ne uporabljam (od RTV SLO ne gledam NIČ, ne poslušam NIČ).


Gost

#5

2019-11-20 18:40

super sem z vami

Gost

#6

2019-11-20 19:20

Televizije ne gledam, radia ne poslušam. V kolikor sem pravilno razumela novi zakon (brez zamere, ampak v vaših vrstah je hudo potreben lektor), se ponovno ne bom mogla odločiti, da naročnine ne bom plačevala, le prisilni prispevek bo nižji za okrog dva evra. Naj bo uvedena še možnost, da človeku z RTV ni potrebno več imeti nikakršnega opravka.


Gost

#7

2019-11-20 19:27

spoštovani to nemorete tako reševat, "klečeplazeče", ali akcija, ali pa bodite tiho. Primer vam je Hong Kong. torej: molotovke na antene RTV ustanove, smetnjake pred RTV hišami. V boj, sicer ste opleli in škoda, da se sploh s tem ukvarjate, na tak način nebo nič! Naj vam bodo vzor: rumeni jopiči, Hong Kong.... Primer slovenske banke i krediti: so vas banke nategnile z novim kredit-pravilnikom. Pa saj ni res, sami to podpirate. Preprosto izpraznite banke, če pa že hočete imeti račune jih prenesite na obmejne banke. Ali vam ni jasno da oligarhija ima svoj zakon s katerim vas tlači, gdo pa je v YU pod prisilo moral imeti trr. preprosto smo OD dobili na okencu blagajne podjetja in ne na banki, kakšen neki trr.SUŽNJI SISTEMA STE. v boj uboga gmajna
Gibanje ops

#8 Re:

2019-11-21 08:13

#6: -  

Spoštovani, glede na to, da smo prostovoljna, neprofitna, nevladna organizacija, ki delamo zastonj ZA skupno dobro, Vas lepo prosimo, če lektorirate tekste ali predlagate prostovoljnega lektorja pa bo. 

Ampak mislimo, da je bolj problematična vaša funlcionalna pomanjkljiva pismenost, ker je v zakonu navedeno, da se, čim bo RTV Slovenija zaradi preobrazbe, racionalizacije in vseh drugih postopkov, sposobna sama vzdrževati, takoj preide k prostovoljnemu sodelovanju vseh deleženikov. Vsak bo lahko dokapitaliziral svoje skupno vplačane deleže po lstni presoji ali pa jih bo prodal in bo zaključil sodelovanje. 

Če ste do sedaj plačevali pod prisilo desetletja, boste pa menda še toliko potrpeli, da se RTV Slovenija prestrukturra v donosno gospodarsko družbo in vsako plačilo po sprejetju tega zakona, bo pomenilo dokapitalizacijo za vsakega deležnika in se po novem imenuje vsakomesečno plačilo plačilo deleža in ne več prispevka. Poslej boste plačevali sami sebi, ker bo skupna vrednost deležev od 25. decembra 1991 vsaakega deležnika štela za udelebo pri delitvi dela presežkov (3/5), ko jih bodo zaposleni v RTV Slovenija ustvarili. Torej, je možno, da boste že kmalu, ko se bodo začela plodna leta samo s presežki dobili vplačane "prispevke" nazaj. 

Kaj boste pa zdaj rekli? 

Ekipa OPS, zanje Anja Moder



Gost

#9

2019-11-25 09:02

Plačilo RTV sLovenija je kraja.

Gost

#10 Re: Re:

2019-12-12 21:21

#8: Gibanje ops - Re:  

Funkcionalno nepismena? Ker se nisem onesvestila od očaranosti nad vašim predlogom, ker mi do nečesa na tem svetu ni, ali ker mnenje sploh imam? Vaše gibanje se med drugim zavzema za ohranitev slovenskega jezika. Naj bi ta ponos gojili samo nekateri izmed nas, ali gre za verzijo slovenščine, kjer uporaba ločil, smiselne stavčne skladnje in pravilnega črkovanja igrajo postransko vlogo? Žal mi je, da sem stopila na živec in da imate preveč dela, ampak kako je dejstvo, da ste neprofitna, prostovoljna in nevladna organizacija razlog za vaše slabo poznavanje materinščine (sklepam, da slovenščina je vaš materni jezik). Namesto da vsi vi pri OPS zapravljate svoj čas za razmišljanje o mojih pomanjkljivostih, staknite no vendar glave in družno opravite nalogo lektorja. Skupaj smo močnejši, ne? "Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu." Kar začnite, pri sebi, pa boste nemara še kdaj komu navdih. Ker če nisem z vami, sem proti vam, mar ne? (To zadnje je, mimogrede, sarkazem. Razlaga je v SSKJ.)

P.S.: Kaj jaz v prihodnjih desetletjih lahko in česa ne, je izključno moja stvar. Za koga se pa imate, da mislite, da se vas to tiče.




Plačilo oglaševanja

To peticijo bomo oglaševali 3000 osebam.

Izvedite več ...