Peticija za ohranitev vpisa v EGSŠ Radovljica

Stopite v stik z avtorjem peticije

Ta tema pogovorov je bila samodejno ustvarjena iz peticije Peticija za ohranitev vpisa v EGSŠ Radovljica.

Podlesnik

#1 Ekonomska gimnazija

2013-01-15 12:21

Bi bilo bolj pametno uzinit oddelek ekonomske gimnazije v Kranju, ker vsi vemo, da po rezultatih iz znanja Ekonomije bistveno slabša! ;)
M

#2 zakaj?

2013-01-15 12:30

ob takem kolektivu, organizaciji in trudu tako majhne, a uspešne šole bi ukinili gimnazijski program?
Sama sem tu preživela lepa 4 leta, odšla pa z super opravljeno splošno gimnazijsko maturo, polna znanja, ambicij in veselja do šolanja še naprej. Zakaj ukiniti to in onemogočiti našim mlajšim generacijam to, kar smo doživeli sami? res sem šokirana.
kc

#3 nesprejemljivo

2013-01-15 13:07

lani sem zaključila šolanje na EGSŠ - gimnazijski program in lahko rečem, da ste me opremili z povsem zadostno količino znanja za nadaljnje šolanje. ne morem si predstavljati da bodo mogoče naslednje generacije prikrajšane za res dobro izobraževanje na EGSŠ - naj samo omenim, da imajo nekateri profesorji visoke standarde za doseganje zadostnih rezultatov in tako je tudi prav. EGSŠ je meni osebno enakovredna neki splošni gimnaziji in nesmiselno je ukiniti program, navsezadnje pa tudi vzeti možnost odličnim profesorjem, da bi še naprej delili svoje dragoceno znanje bodočim intelektualcem. ukrep ministrstva se mi zdi kar malo smešen, sama menim, da če se že grejo neko ukinjanje programov, naj jih ukinijo v ljubljani ali večjih mestih...
dvomljivec

#4 uničevanje šolstva

2013-01-15 13:20

To je samo še eden od podvigov Turka in vlade, da uničita javno ter da se denar preusmeri v zasebno šolstvo ter v žepe posameznikov. Vlada si želi ustvariti svoje izobraževalne institucije, ki se s kvaliteto ne približajo javnim institucijam. Sem podpisnik peticije, a se žal tako ne pride nikamor v trenutnih razmerah zato pozivam vodilne na šoli, da se tudi sami bolj zavzamejo za ohranitev vpisnih mest ter k temu spodbudijo tudi dijake.
zgroženka

#5 obupno

2013-01-15 16:56

Tudi jaz se strinjam, da bi bilo bolj smiselno ukinit program Ekonomske gimnazije v Kranju (ali pa vsaj skrčit).. Sicer pa, naj potem začnejo povsod enakovredno krčit programe (tudi Gimnazija Jesenice). Sama se sicer strinjam, da je preveč študentov v naši državi, ki smo zelo težko zaposljivi, ampak to je potrebno zmanjševat postopno, predvsem pa PRAVIČNO. Tudi sama sem 3 leta nazaj zaključila šolanje na Ekonomski gimnaziji v Radovljici, študij nadaljujem na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in lahko povem, da imam 300% več znanja iz srednje šole kot moji sošolci, ki so prišli iz Ekonomske gimnazije v Kranju (predvsem pri predmetih matematike, ekonomije ter tujih jezikov).
Rok

#6 neumnost

2013-01-15 19:19

Poteze vladajoče opcije so v osnovi skregane z vsakršno zdravo pametjo, zato je potrebno nasilno krčenje šolstva na vsak možen način ustaviti. Če smo se prej trudili za decentralizacijo, je to direktna poteza k centralizaciji in, kot že omenjeno, poskus preusmeritve denarja v zasebno šolstvo, katerega kvaliteta pa je večinoma vprašljiva. Za mnoge najstnike iz območja zgornje Gorenjske je program Ekonomska gimnazija na EGSŠ v Radovljici idealna možnost šolanja zaradi vsaj dveh vidikov; bližine oz. dostopnosti in predmetnika, ki ga ponuja. Res je, da je diplomantov ekonomije vsako leto preveč, toda to bi veljalo reševati z bolj strogimi omejitvami na fakulteti, ne pa z omejevanjem ekonomskih gimnazij, pa še to postopno. Tudi sam sem dokončal ekonomsko gimnazijo na EGSŠ in tam opravljal maturo, omogočeno mi je bilo tudi dodatno opravljanje mature iz predmeta biologija na gimnaziji Kranj, kar kaže na fleksibilnost te šole in pripravljenost zaposlenih na razne pogovore in skupne rešitve. Na Oddelku za biologijo Biotehniške fakultete v Ljubljani sem uspešno diplomiral in nadaljujem z magistrskim študijem in rečem lahko, da so mi v prvih treh letih študija prav prišla znanja iz matematike, angleščine in nemščine, prav nič pa mi ne škodi poznavanje ekonomije, katere procese bom v bodočen poslu (ekologija in ohranjanje narave) tudi moral poznati. Šola EGSŠ je brez dvoma dovolj kvalitetna in si zato na vsak način zasluži, da program ekonomske gimnazije tudi v nadaljne deluje nemoteno!
gloria

#7

2013-01-15 21:50

Ne dovolimo, da se ukinja tako dobra šola!!!
Dušan Trušnovec

#8 URADNO POŽEGNANE PERVERZIJE

2013-01-15 23:36

Za leporečjem o finačni vzdržnosti in potrebi po zategovanju pasu,imajo nekateri očiten namen, da se šolstvo sprivatizira......in pol ( če bi se to zgodilo) bi tam imeli možnost šolanja zgolj otroci, katerih mnogi starši ta trenutek kradejo ljudstvu, kolkor jim le ta naša silna "pravna država to omogoča " !!....... Znanje je tako, kot zrak pravica slehernika ( ne le tistih, ki znajo mutit ! ) ...in zato šolstva ne damo..."Brez javnega šolstva je narod eanko, kot bi bil brez zraka"!!. in če se ga je dalo dušit doslej, je sedaj prišlo do točke, ko se bo bodisi zadušil, ali pa osvobodil !!! VSEM, KI RAZMIŠLJAJO ŠE VEDNO O SLUŽENJU ELITI NE PA LJUDSTVU, KI JIH JE IZVOLILO za svoje zastopnike bi morali bit dosedanji IN PRIHODNJI protesti jasen znak, da tako ne gre več....in prej, ko bodo spoznali , v kaki gnojnici plavajo, manjše posledice bodo trpeli !!! Naj to zveni, kot opozorilo in NE GROŽNJA !!! KREMPLJE PROČ OD JAVNEGA ŠOLSTVA ...je bil en od pozivov na zadnjih protestih v LJ !!!!!!!
enough

#9 Pokvarjeni

2013-01-16 08:04

Zakaj vlada ne dela v dobro ljudstva (torej tistih, ki jo placujejo)? Glede na izkusnje, gre tu verjetno spet za interese nekaterih posameznikov.
domačin

#10

2013-01-16 09:38

Sem doma iz "iste vasi" kot je šola. Ko se pogovarjamo o tej šoli, vedno govorim o butični šoli. Je relativno majhna, dobi potencialno slabše učence kot "priznane šole", rezultati pa so nadpovprečni (merilo rezultati mature). Ukinjanje te šole oz. oddelkov zaradi varčevanja je v butalskem stilu: "Varčevati je potrebno pa naj to stane kar hoče".
question mark

#11 vprašanje

2013-01-16 13:42

kaj je pa razlog, da se ukinja šola?
hugo

#12

2013-01-16 14:24

Oddelek gimnazije ukinjanjo pri vas zato, ker se je Jurij Šink z MIZKŠ odločil, da bo take oddelke dobila njegova prejšnja šola, kjer je prej ravnateljeval in predvsem "haral". Sedaj to počne na višjem nivoju.
.

#13 Re: vprašanje

2013-01-16 14:26

#11: question mark - vprašanje

Naj bi bilo krčenje vpisa v gimnazije, vendar so namesto tega na ekomski gimnaziji v Kranju (ESIC), ki je splošno znana po doseganju veliko slabših rezultatov, odprli dva oddelka splošne gimnazije, čeprav v Kranju že imajo gimnazijo z 8 oddelki!

hugo

#14 Haranje v šolstvu

2013-01-16 14:37

Saj veste, zakaj to delajo? Ker so te oddelke dali šoli, kjer je prej ravnateljeval Šink z MIZKŠ.
Osebne zadeve ...

Gost

#15

2013-01-16 20:57

Podpiram vas pri vaših prizadevanjih za ohranitev javnega šolstva. LP; Alenka
Melita

#16 Peticija

2013-01-16 21:36

Strinjam se z vsemi točkami peticije. Ukinitev ekonomske gimnazije bi bila skrajno neumna poteza.
Lucyka

#17 UKINITEV?

2013-01-16 23:19

Na EGSŠ sem preživela čudovita 4 leta in sem se nato z odličnim uspehom na maturi vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Z razliko od večine tja vpisanih sošolcev sem imela odlično osnovo za izbrani študij in tako nobenih večjih težav pri nadaljevanju, za kar sem profesorjem na EGSŠ izjemno hvaležna. Ukiniti ta program, ki ga dobrega delajo predvsem v tej šoli zaposleni profesorji, bi bila velika škoda za dijake iz bližnje in daljne okolice.
Vuzem

#18

2013-01-17 00:29

Politika v Sloveniji je itak v ......!  Zakaj ne bi "ukinili" nekaj ljudi iz le te?

ANDRO

#19 KOMENTAR - ZA OBSOTJ ŠOLE!

2013-01-17 01:24

NAJ SE LE-TA ŠOLA OHRANI V TEM OKOLIŠU. OSEBNO MISLIM, DA JE POTREBNA IN KORISTNA. BRAVO, DA STE SE ŠE POSEBEJ ZA TO ZAVZELI!
Zaskrbljena

#20

2013-01-17 12:13

zahtevajte jasen odgovor z argumenti od ministrstva, ozr osebno od ministra .... Takoj naj se najavi ravnateljica z vsemi župani na razgovor k ministru, dolzen jo je sprejeti in pojasniti, vkljucite obcinske svetnike v vseh obcinah,...
Sama imam že tretjega otroka v tej soli- dva zelo uspesno zakljucujeta studij.... Res je zlahka z eno potezo uniciti kvaliteto ki se je gradila leta in leta..... Kam to pelje??
ne dovolite da ena oseba z osebnimi interesi uspe v tej igri.... Enako dela drzavni sekretar Rončevic na podrocju visokega solstva. MINISTER TURK ZBUDI SE!!!
Artissss

#21

2013-01-17 15:02

Sem proti ukinitvi EGSŠ Radovljica, kajti pozitivno vpliva na celotno regijo.
Jezna

#22 Komentar - šola da ali ne

2013-01-17 18:31

Gospodje iz vlade! Ali ste kdaj pomolili nos ven iz Ljubljane. Ali veste, kakšne so razdalje od recimo Bohinja do Radovljice ali pa do Kranja. S tem bi dijakom iz bohinjskega kota in še od kje onemogočili šolanje. Ali res želite, da postane Slovenija ena "glupa" država, ki jo boste lahko vodili po svoje?
+

#23

2013-01-17 19:57

Sicer sem končala smer ekonomski tehnik tako da lahko bolj izhajam iz izkušenj, ki sem jih dobila na ekonomskem tehniku. Vsakomur lahko povem da profesorji na tej šoli svoje delo opravljajo več kot odlično, vsakomur so bili vedno kakorkoli pripravljeni pomagati, sploh na smeri ekonomski tehnik so vsi profesorji delovali na zelo človeški ravni. Če pogledamo na splošno uspehe maturantov z drugimi ekonomskimi šolami lahko kmalu vidimo, da nismo prav nič zaostajali, saj smo bili vedno deležni dobrih razlag kar nam je prineslo ogromno znanja za naprej. Lahko povem, da sedaj ko nadaljujem studij vidim kako dobre osnove imam in z lahkoto opravljam izpite iz ekonomskih in jezikovnih predmetov. Moje osebno mnenje je, da bi bilo veliko smiselno bi bilo ukiniti ekonomsko v Kranju kjer je že splošno znano da znanje dijakov ni ravno na nekem visokem nivoju.
jana

#24 Zadeva

2013-01-17 20:01

Lahko bi se kdaj kdo vprašal kaj pa bohinjski otroci? Se bodo morali res vsi voziti v Ljublajno? Marsikomu je ta šola pomenila oz. pomeni veliko, konec koncev gre za šolo z dolgo tradicijo in velja za eno boljših ekonomskih šol,lahko rečem da velja za najboljšo ekonomsko srednjo šolo na gorenjskem.
dijak

#25

2013-01-17 21:58

profesorji na egsš, razen redkih izjem, so itak obup... da o ravnateljici niti ne izgubljamo besed... najprej naj se resno lotijo izobraževanja potem naj pa jokajo če se kaj ukine...!