POPRAVEK PLAČNIH RAZREDOV ZA NAZIV VISOKOŠOLSKI UČITELJ LEKTOR


Gost

#1

2013-05-31 19:25

Lektorji in lektorice imajo pomembno vlogo pri širjenju večjezičnosti in večkulturnosti na visokošolskih ustanovah, njihov predan trud pa že dolgo zanemarjamo v naši sredini.

Gost

#2

2013-06-01 10:00

Peticijo pozdravljam, ne strinjam pa se s predlaganimi plačnimi razredi, ki so za lektorja in lektorja z magisterijem prenizki glede na plačne razrede, ki jih lahko dosežejo učitelji in vzgojitelji. Lektor z dr. bi moral poleg tega za en plačni razred presegati asistenta z dr., ki ni učitelj. Urediti bi bilo treba tudi napredovanje v nazive tako, da ti ne bi bili odvisni od znanstvenih naslovov, ki za delo in poslanstvo lektorja niso nujni.
mk

#3

2013-06-06 11:08

zmanjšati vse plače na nivo zaposlenih v gospodarstvu, ker itak ni dodane vrednosti na vaše delo, nazivi pa se zlorabljajo. glede na količeine nazivov bi morali imeti 1000x več produktov z visoko dodano vrednostjo....se vprašate kdo služi vaš kruh.. kako žuljave roke ima...pa koliko za to dobi...otrokom ne more kupiti žemlje... eni bi pa imeli toliko, da bi jim lahko z vilami v uste filali stotake, pa bi vse sproti pojedli, pa še gledali okrog, če je še kaj...