Peticija za spremembo zakona o obračunavanju ogrevanja v bloku


Gost

#26 Re 24 in 25

2014-03-25 13:41

Živim v bloku,kjer smo lani izvedli fasado, v stanovanju imam vgrajena izolacijska okna in vrata ter sem do vključno februarja 2014 torej to sezono samo za ogrevanje potrošila 50 EUR. Zaradi nove fasade smo tudi znižali prispevek za priključno moč,kar znaša okrog 30%. Razlike pri stroških ogrevanja v našem objektu so, pa ne take kot jih navajajo,pa tudi ne ogrevamo se z energijo iz sosednjih stanovanj.Kot sem že omenila poglejmo okrog sebe, ne tarnajmo samo in krivimo za krivice, ki se nam dogajajo samo druge. Pa lep dan!
8ppg

#27 Re:

2014-04-26 15:03

#23: -

Morda so bili ljudje nekoliko bolj potratni, pa vendar takrat tisti varčni niso plačali 1000% več, kot je temu tako sedaj. Poleg tega, če imam jaz zaprt radiator v spalnici in poleg tega še odprto okno, ker pač želim spati v hladnem in zračnem prostoru, zaradi tega nihče drug ne plača več. Sedaj gledajo na svojo rit tisti, ki se na račun drugih grejejo, medtem ko drugi plačajo enormne položnice. To je izredna anomalija, ki je v prejšnjem sistemu ni bilo. Če tako gledamo, je bilo takrat vse skupaj bolj humano, solidarno (torej se ni toliko gledalo na svojo rit, kot sedaj). Poleg tega, ker so si nekateri vgradili bojlerje, sedaj drugi plačujejo zaradi tega ceno 28€ za kubični meter tople vode, kar je popolen absurd, medtem ko jo drugi 11€. In to za kubik vode iz iste kurilnice. To je kršenje človekovih pravic. Takšna je žal sedaj realnost.

Human svet za vse

#28 Re: Re 24 in 25

2014-04-26 15:10

#26: - Re 24 in 25

Preberite pše enkrat svoj komentar: Ne krivite za KRIVICE, KI se vam dogajajo druge. Poleg tega naj vam povem, da si jaz ne dovolim, da bi se mi dogajale, zato sem do rešitve problema zaprla radiatorje in bodo tako tudi ostali, dokler ne pride do odprave anomalij. Če bo potrebno, si bom tudi vgradila klimo in me sigurno ne bo zeblo. Ni pa mi vseeno za upokojenko, ki se mora greti, če noče zmrzniti, plača 270€ mesec, kakor da bi živela v veliki hiši, njena pokojnina pa je le nekaj večja od tega zneska. Kaj naj se izstrada, zato, da bodo nekateri plačevali le 15-45€ in to tudi za trosobna stanovanja. Sram nas je lahko, da dovolimo takšno izkoriščanje človeka po človeku.