REŠIMO SLOVENSKI GOZD!

Franc Mihič

/ #5

2013-12-10 15:03

Vprašanje za politike in vlado?
Vprašanje za 1 milijon dolarjev za vsako slovensko vlado? Kako in kdaj nova delovna mesta in povečana dodana vrednost na zaposlenega, kar je rak rana Slovenije? Lesa pa imamo v izobilju, saj smo druga najbolj gozdnata država v EU!?
Kaj porečejo ministri za znanost dr. J. Pikalo, SD , za kmetijstvo in gozdarstvo mag. D. Židan SD, minister za gospodarstvo mag, S. Stepišnik, PS in tudi kočevski poslanci, Janko Veber SD, Jože Tanko SDS in Ljudmila Novak, NSi?
Lastniki gozda so na nogah, ne vedo prav kam z lesom in predvsem pa ne kako bo z »novimi davki«, lesna industrija je na psu, izginilo je 30.000 delovnih mest. Mladež pa na cesti!
V sosednji Avstriji pa je povsem drugače, začenši predvsem na ravni države.
V Sloveniji les ne najde prave uporabe, v Avstriji pa ga znanost »obdeluje«!
Vsak mesec podobno berem: «Les »čudežni » oz. čudoviti material - kako ga rabiti učinkovito! Original:"Wunderstoff" Holz: Wie man ihn effizienter nutzt «, Die Presse; 20.07.2013«. Dalje: » Avstrijsko Ministrstvo za znanost in Združenje gozdarske, lesne in papirne industrije FHP financira skupne znanstvene doktorske disertacijske projekte podane v novi iniciativi doktorantov treh univerz.« Original: «In einer neuen Doktoratsinitiative finanzieren das Wissenschaftsministerium und die Industrieplattform FHP gemeinsam Dissertationsprojekte.«
http://diepresse.com/home/science/1432615/Wunderstoff-Holz_Wie-man-ihn-effizienter-nutzt
Kdaj bomo dočakali odgovor, rezultate, delovna mesta z evropsko dodano vrednostjo na zaposlenega, tudi pri lesu? Les in izobražena mladež čez mejo »beže«, država pa predvsem davke zvišuje, doklej še?
Franc Mihič