Prepoved uporabe vseh pirotehničnih sredstev brez izjem.

JI

/ #30 Opis peticije

2015-01-01 13:29

Pozdravljeni,

tako kot vas tudi mene jezijo in bi, če bi uporabila svoj stil, opisala namen te peticije, še precej huje. Na te strani sem prišla zaradi tega, ker sem želela vložiti peticijo z enakim namenom.

Ampak, za dosego cilja bi vam predlagala, da se petardirancev ne opisuje na žaljiv način, temveč našteje dejanska dejstva, zaradi katerih bi bilo smotrno prepovedati uporabo pirotehničnih sredstev. Na tak način bo uspeh peticije vsekakor večji. Zame so razlogi za podpis te peticije takšni:

  • humanost do živali in podpora zavetiščem za živali, ki v obdobju, ko je splošna uporaba pirotehničnih sredstev dovoljena, sprejemajo veliko število izgubljenih in/ali poškodovanih živali
  • preprečitev nepotrebnih stroškov zdravljenja iz javnih finančnih sredstev poškodb in dolgotrajnejših posledic uporabe pirotehničnih sredstev. Nekateri ostanejo invalidi, ki s svojim zdravljenjem celo življenje bremenijo zdravstvo - kar je zaradi vzroka poškodbe meni popolnoma nesprejemljivo. V tem primeru bi 100% podprla zahtevo ZZZS, da se stroški zdravljenja za poškodbe iz tega razloga v celoti plačujejo.
  • varovanje premoženja. Javno znan primer (jih je verjetno precej več) je to leto premoženjska škoda v višini 40.000 eur zaradi požara povzročenega z uporabo pirotehničnih sredstev.

Mentalno stanje tistih, ki imajo neizmerno veselje z prazničnim bombandiranjem, pa tako vsi vemo kakšno je, ga ni potrebno posebej poudarjati :) Peticijo sem pa seveda podprla.

Lp