ZA OHRANITEV NOVEGA ZAKONA O ZAKONSKI ZVEZI IN DRUŽINSKIH RAZMERJIH

Andraž

/ #977 Re: PROTI!!!!!!!!!!

2015-03-13 10:13

#929: theboss - PROTI!!!!!!!!!! 

 1. Ta argument je že tako zlajnan. A je za nelodne heteroseksualce "naravno", da lahko posvojijo? Daleč od tega, da bi imel karkoli proti takšnim posvojitvam, ampak bodimo enakopravni.

2. To z živalmi ne vem od kje ti ideja?

3. Izenačevanje pravic in odpravitev dolgotrajnega kršenja človekovih pravic pač ni neka propaganda. Gre za dejanske ljudi, ki so jim pravice vse poprek tratene. Ne vem kje bi si naj kaj prebrali, v kakšnem znanstvenem članku mogoče? ... Dvomim

4. Ne gre za propagando, gre za sprejemanje. Če bi bil tvoj otrok gej, bi mu verjetno bilo veliko lažje biti v svetu, ki odobrava homoseksualnost. Ne veš kakšne travme doživljajo ti ljudje čisto po nepotrebnem. Bodi malo empatičen.

5. Glede nepopolnih staršev bi si na tvojem mestu postavil ogledalo predse. Hočem povedati, da noben starš ni popoln, se pa večinoma trudijo po najboljših močeh. Žal homoseksualna starša še nista avtomatsko dobra starša, ampak a so tudi heteroseksualni starši vsi dobri starši? Vem, da niso. Takšne razlike med starši žal obstajajo v vseh krogih.

6. Smo mladi, imamo pa malo bolj razčiščene pojme kot marsikdo starejši. In če nisi vedel, polnoletni imamo pravico do odločanja o pravicah otrok, mogoče bi si ti moral ponovno prebrati našo ustavo, predno trosiš takšne nesmisle. In vem, da je Slovenija v gospodarski, politični in še kakšni krizi, ampak to ne more biti izgovor za sistemsko tratenje človekovih pravic. S tem zakonom se cinca že 20 let.

7. Nihče se ne odloči, da bo homoseksualno usmerjen, saj niso mazohisti. Verjetno gre za nek preplet genetike in okolja, pri čemer pa povdarjam, da otroki homoseksualnih staršev nimajo nič večjih šans, da bodo imeli homoseksualne otroke, kot pa otroci heteroseksualnih staršev (recimo ena metaraziskava, katere je žal prosto dostopen samo povzetek, kjer pa piše ravno to: www. ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9010824 - odstrani presledek, ker ne gre linkov lepit sem). Če greste v kakšno knjižnico z dostopom do elektronskih virov, si lahko preberete tudi celotno raziskavo, seveda pa ta ni edina. Tudi nad tvojo definicijo "napake" bi se malo zamislil. Lahko bi argumentiral, da si tudi ti "napaka", ker se zdiraš tukaj na vsemi. Ne moreš kar definirati nekoga kot napako, ker se pač tebi tako zdi.

8. Umetnih mater še žal niso izumili. Če ste mislili nadomestne, pa mislim, da to pri nas še ni dovoljeno (ne bom pa dal roke v ogenj). Vsekakor pa se takšne stvari ne financirajo iz davkoplačevalskega denarja.

9. To sploh ne rabi komentarja, ampak naj ti bo: država in cerkev sta ločeni. Ne gre za priznavanje gejevskih porok v cerkvi. Sicer pa sklepam, da si torej natančno preučil biblijo, mogoče bi se vseeno lahko posvetoval še s kom, različni ljudje imajo različne interpretacije. Nenazadnje že tudi samo v angleščino obstaja vsaj deset različnih prevodov. V iszseku biblija pravi tudi, da bi morali žensko, ki je imela spolni odnos pred poroko v hiši staršev, kamenjati. Poanta je, da gre za knjigo, ki je stara okoli 2000 let in stvari so se od takrat pač spremenile. Ampak še enkrat, to sploh nima nobene veze z novim zakonom, saj cerkev nima kaj iskati v civilnem pravu.

10. Še enkrat, empirične metaraziskave ugotavljajo, da med otroci heteroseksualnih in homoseksualnih staršev ni bistvenih razlik. (link v točki 7).

11. To sploh ne morem verjet, da se nekomu posveti takšna ideja. A misliš, da se otroci kar rodijo homofobi? To bi se dogajalo samo, če starši otroke vzgojijo v homofobe. To je čisti paradoks razmišljanja.

 

In seveda so vaši podpisi legalni, ampak dejstvo je, da veliko ljudi sploh ne ve za kaj gre, so pač preprosto ubogali župnike. Tudi tebi očitno marsikatero dejstvo ni čisto jasno.

Lepo bi bilo, če bi se cerkev enkrat angažirala in se lotila dejanskega tratenja pravic otrok (pedofilije, nasilja v družini, ...). Imajo čas in resurse za tratenje človekovih pravic in reševanje nekih namišljenih problemov, za takšne dejanske probleme pa nihče sploh nima posluha, po vrhu vsega pa se vse skupaj dela pod pretvezo ščitenja pravic otrok. Vidiš ob tem pa mi gre pošteno na bruhanje.

Ne moremo si privoščiti, da bomo iz čiste nevednosti tratili pravice do eni desetini prebivalstva.