VPIS NEODTUJLJIVE PRAVICE DO VODE V USTAVO

Blažka

/ #43 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ne podpiram

2016-04-13 20:25

#42: Dušan Trušnovec - Re: Re: Re: Re: Re: Ne podpiram 

 Hojla Dušan,

 

hvala za lepe besede, se popolnoma strinjam, da se pametni in kulturni ljudje hitro med seboj zmenimo za skupni interes, četudi smo različni. Pa vendar me glede Alpine nisi prepričal. V Sloveniji tudi nimamo nekega divjega kapitalizma, kjer so lastniki predvsem tujci, smo pa imeli divji kapitalizem pri "tovariških" podjetjih, ki so jih vodili socialistični menedžerji, člani Foruma 21, polnih ust socialne čuječnosti, občutenja in delavskih pravic, v podjetjih pa so izkoriščali zaposlene kot sužnje in jih nato izvrgli kot zadnje govno (Pavček, Tovšak, Zidar, Cimos...).

A teh praks pri tujih lastnikih v Sloveniji v glavnem ni. Glede Alpine: po mojem mnenju kot takšna ne more konkurirati na trgu in pokriti stroškov proizvodnje s prodajo.Lahko pa pridobi tujega investitorja in lastnika in se specializira, en manjši del, sedanja Alpina je po mojem prepričanju predimenzionirana, za proizvodnjo za zelo specifičnega naročnika iz tujine.

Popoln nesmisel je, da smo preko države vsi državljani lastniki Alpine in zanjo odgovarjamo s svojim premoženjem, na vodenje pa ne moremo vplivati. Kar sanjaj o poštenjakih v nadzornih svetih, ki bi zagotovili transparentnost in uspešnost poslovanja, tega filma nikol ne boš gledal. 

Koncept družbenega premoženja je faliran koncept in nobeno romantično obujanje družbenega premoženja (kar državno lastništvo pravzaprav je) ne spremeni dejstva, da ta model preprosto ne deluje, požira pa miljarde in miljone.

Tako še kar ne podpiram pobude o Alpini, zate pa upam, da boš prepoznal prednosti in učinkovitost privatne lastnine.

S tem to izmenjavo mnenj končujem, sicer bo tole izpadlo kot dopisovanje, temu pa ta forum seveda ni namenjen.

Lep večer želim,

 

Blažka