ZA ohranitev vpisa na Gimnazijo Novo mesto

Dijakinja

/ #53

2012-12-20 20:10

Stvari ne poznam dovolj natančno, da bi znala vsako izjavo argumentirati, izrazila bi samo svoje mnenje, saj me vse skupaj ni pustilo ravnodušne.
Za slabe dijake na gimnaziji so krive (v večini) že nekatere osnovne šole, kjer za petice skoraj ni bilo potrebno migniti s prstom, dodatnega znanja pa nismo pridobili niti pri nivojskem pouku, kaj šele pri rednih urah. Učenci smo tako bili prepričani, da smo dovolj sposobni za gimnazijski program, čeprav na NPZ-jih nismo dosegali briljantnih rezultatov. Govorim iz lastnih izkušenj, saj se moram zdaj kot gimnazijka, za petice truditi dosti bolj. Sicer je uspeh odvisen od vsakega posameznika, ampak s spremembami bi morali najprej začeti na osnovnih šolah in ko bi se to v nekaj letih izboljšalo, bi z utemeljenimi spremembami nadaljevali na srednjih šolah. Seveda tega ne bomo nikoli doživeli.
Naša država očitno hoče poslušne in neizobražene ovce, da bodo lahko delali kar koli se jim bo zazdelo. Se zgodovina podobnega vpliva cerkve (v tem primeru vlade) na ljudi spet ponavlja?
Peticijo sem podpisala iz enega samega razloga. Želim, da bi prihodnji rodovi imeli možnost dobre izobrazbe, ki jo v Gimnaziji lahko pridobimo. Gimnazija Novo mesto je EDINA ustanova v tej regiji, ki ima dovolj usposobljen kader in primerne programe. Seveda pa ni popolna in najdejo se tudi izjeme.
Ukinitev tega oddelka sicer ne pomeni neke drastične spremembe(kot bi bila recimo ukinitev ustanove), gotovo pa to ne koristi profesorjem ter ostalim zaposlenim na Gimnaziji.