ZA ohranitev vpisa na Gimnazijo Novo mesto

Špela Debeljak

/ #57 Re: Gimnazijka- neodločena-?

2012-12-20 22:07

#38: vaša_dijakinja - Gimnazijka- neodločena-?

Draga naša neodločena dijakinja!

Zelo me veseli, da razmišljaš s svojo glavo! Ne pusti se nikomur (niti nam profesorjem ne), da bi ti vsilili kaj, za čemer ne stojiš. Vsekakor podpiši peticijo (ali karkoli drugega), le če se z njo strinjaš!

Profesorji smo soglasni, da je ukinitev oddelka slaba odločitev - tako za Gimnazijo Novo mesto, za njene zaposlene, za bodoče dijake, za celo dolenjsko regijo in za šolstvo na splošno! Če je bil v torek kak profesor malce preveč zagret, nam vendarle odpusti - smo samo ljudje! Prepričana sem, da noben profesor ni hotel 'potegniti' na svojo stran nevednih ovčic samo za par podpisov.

Naslednje generacije se NE zmanjšujejo toliko, da bi bila ukinitev oddelka opravičljiva. Sploh pa - če bi se naslednje leto res vpisalo premalo dijakov, bi bil tisti odvečni oddelek itak ukinjen. Pa verjetno do tega ne bi prišlo, glede na (kot si sama ugotovila) pozitivne odzive z Akademije znanja.

Praviš, da bi bilo ''z zmanjšanjem vpisa delo bolj pristno in kakovostno (kar tudi sama Gimanzija poudarja- npr. pri športnih oddelkih).'' Če je razpisanih MANJ prostih mest, kot je vpisanih dijakov - so vsa mesta zasedena! Torej bodo naslednji prvi letniki do vrha polni!! Z zmanjševanjem prostih vpisnih mest torej ne bomo pridobili na kakovosti!

Glede privatnih šol.... le naj bodo uspešne, tako kot so uspešne mnoge javne šole (naša Gimnazija med njimi). Vendar ne na račun JAVNE šole. A vendar jemljejo javni, dajejo zasebni!

Ne sramujemo se te, da nam nasprotuješ. Ponosni smo nate, da razmišljaš s svojo glavo! A vendar - razmišljaj še malo s svojo glavo....!! Samo zato, ker nekdo reče, da ''deluje iskreno in ne želi nobenemu nič slabega'', še ne pomeni da je to tudi res!

Lep pozdrav,

Špela Debeljak