Peticija za znižanje plače parlamentarcev na minimalno plačo

Quoted post

A..S.

#144

2013-11-11 09:24

Sem Alojz Slavko Toplišek, ketovalec s Kozjanskega, od 5.6. tega leta tudi kmečki upokojenec s 190 € visoko pokojnino! In to za polnih 41 let delovne dobe!!! Res je, da sem moral nekaj časa plačevati ožji obseg pravic, ker enostavno nisem imel denarja, da bi lahko plačeval višje prispevke. V tem trenutku še na srečo lahko delam in si ustvarjam svoj kos kruha, a nič se ne slepim, da bodo leta kmalu naredila svoje, in res ne vem kako bom živel (crkaval) z temi 200 € miloščine!? Seveda ob takih pogojih življenja vse beži s podeželja in kmalu ne bo več mladih ljudi na kmetijah. Pa ni nov rod, ki bi moral sedaj poprijeti za delo nič manj priden in sposoben, samo zagotoviti bi bilo potrebno primerne življenske pogoje za kmetovalce, pa bi bilo naše podeželje kmalu nazaj lepo, obdelano in poseljeno.
Ob nadaljevanju take politike, kot je sedaj, ki bi slehernega izmolzla do poslednje kaplje, pa si lahko zamišljamo neobdelano, zagrmovljeno pokrajino z posekanimi in opuščenimi vinogradi, ki zagotovo ne bo privlačna za turizem, na katerega se tako radi oprijemljemo, kot rešilne bilke našega zavoženega gospodarstva. Res ne vem, zakaj bi morali naši (povečini) nesposobni politiki dobivati tako visoke plače, za delo katerega ne opravljajo dobro, oziroma ga sploh ne opravljajo? Tukaj bi bila potrebna velika sprememba, da bi imeli volilci v svojih rokah vzvode, s katerimi bi lahko svoje poslance, ki v paralamentu ne izpolnjujejo danih zavez, zaradi katerih so bili izvoljeni odpoklicali in jih zamenjali s sposobnimi ljudmi! Menim, da bi se stanje hitro spremenilo, če bi se od teh, v tem trenutku popolnoma nedotakljivih ljudi, ki se bodo pred volitvami zopet prišli širokoustit pred nas,zahtevala večja odgovornost in delovna disciplina! Jaz menim, da tisti poslanec, ki ga med razpravo ni v parlamentu, nima kaj iskati v hramu demokracije in nima pravice do denarja oz. plače, ker je to čisto navadna kraja davkoplačevalskega denarja. Takšne neodgovorne in nedelavne politike bi bilo popolnoma enostavno potrebno brcniti v rit in jim nikoli več ne dovoliti opravljati kakršno koli funkcijo v naši državi!
Moje menje je tudi, da smo ljudje velikokrat sami krivi za stanje kakšno je, saj ob raznih obiskih
vladnih in drugih političnih veljakov ne upamo pokazati našega resničnega razpoloženja in dobijo potem ti ljudje, ki se že tako imajo za nekaj več,popačeno sliko dogajanja in resničnega življenja med ljudmi. Podpiram peticijo za znižanje plač, oziroma za popoln odvzem plače nesposobnim in nedelovnim funkcionarjem, tistim redkim izjemam, ki pa opravljajo svoje delo odgovorno in dobro pa bi bilo potrebno plače tudi povišati - torej vsak naj dobi nagrado za svoje delo - pa naj bo v negativnem ali pozativnem smislu. In še nekaj. Toliko se govori o krizi in razmišlja kako se izviti iz krize. Pa je vendar tako enostavno : Vsak naj pošteno opravi svoje delo, dokler pa se bo samo špekuliralo, kako bi osleparili in okradli vse naokrog pa ne bo nič bolje. Borze, banke, zavarovalnicein še kdo, ki želijo brez ustvarjalnega dela kovati bajne dobičke, so tako pri nas kot tudi v svetu glavni krivci za nastalo situacijo!!

Replies


Gost

#282 Re:

2014-03-24 18:58:34