UČENJE PROGRAMIRANJA V OSNOVNE ŠOLE

Quoted post

flrj

#47 Programiranje je izjemnega pomena, kjer spoznamo delovanje in sestavo spletnih strani.

2013-11-19 21:02

"Programiranje je izjemnega pomena, kjer spoznamo delovanje in sestavo spletnih strani. Dandanes skoraj ni podjetja, ki ne bi imelo izdelane svoje spletne strani. Za urejanje spletne strani pa potrebuje primerno usposobljen kader."

Spletne strani, in dobre, so nuja za vsako podjetje. Samo za vsebino ne odgovarja programer, temveč drugi, ki pa običajno ne programirajo.
Zanima me, če mi lahko kdo odgovori na naslednje vprašanje:
"Koliko ljudi mora programirati v npr. 200-članskem kolektivu, kjer proizvajajo leseno pohištvo?" Da odstotek prenesem v osnovnošolsko izobraževanje.

Gospodje in gospe programerji. Lepo, da skrbite za svoj rod, vendar poskusite pogledati svoje želje tudi z drugih plati in ne postavljajte svojega poklica nad ostale. Programerska logika je pač ena od logik, ki jo potrebujejo predvsem programerji.

Kaj če bi se namesto z algoritmi (in sedenjem ob računalnikih) začeli baviti z otroki. Pomagajte rešiti naslednji problem: "Slovenija se po deležu čezmerno hranjenih in debelih 15-letnikov uvršča na tretje mesto med državami Evropske unije." S spletnimi stranmi tega ne boste mogli.
In če ne boste pomagali, boste imeli same debele programerje.

Replies


Gost

#50 Re: Programiranje je izjemnega pomena, kjer spoznamo delovanje in sestavo spletnih strani.

2013-11-20 14:02:26

#47: flrj - Programiranje je izjemnega pomena, kjer spoznamo delovanje in sestavo spletnih strani.

"Gospodje in gospe programerji. Lepo, da skrbite za svoj rod, vendar poskusite pogledati svoje želje tudi z drugih plati in ne postavljajte svojega poklica nad ostale. Programerska logika je pač ena od logik, ki jo potrebujejo predvsem programerji."

Sem strojnik, pa tudi informatik (predvsem priučen). Zame je bistveno, da človek spozna čimveč osnov z vseh področij in razume povezave. Tako mu je pot odprta na mnogo nivojih. Programiranje in razumevanje tega pride prav na MNOOOGOOOO področjih.

Zgornje trditve lahko poda nekdo, ki sovraži programiranje, ker ne razume osnov. V svojem življenju sem že konstruiral stroje in naprave, programiral robota, na podiplomcu spoznaval osnove numeričnih modelov in zraven spisal kak enostaven program v C-ju, sedaj sem pa v informatiki v firmi (se pač odpušča in je bila edina opcija, ki mi je pa celo všeč) in šraufam hardver in softver. Kolikor znam. Veliko lažje je, če osnove spoznaš zgodaj in vidiš, da te zanima (ali pač ne). mene sicer zanima vse, kar ima veze z matematiko, fiziko, naravoslovjem...