Peticija za spremembo zakona o obračunavanju ogrevanja v bloku

Quoted post


Gost

#23

2014-03-25 09:09

Ali je bilo brez števcev boljše,ko so ljudje sredi zime v stanovanjih hodili s kratkimi rokavi,okna so bila po cel dan odprta na "kiper", ko si jih pa zato opomnil,da je tako prezračevanje nesmiselno,je bil odgovor saj plačamo vsi.Stavbe potrebujejo topel plašč-nujne so toplotno izolirane fasade,prezračevanje stanovanj večkrat na dan po par minut-samo zamenjava zraka, pa seveda ekonomično obnašanje stalno, ne samo takrat,ko te že položnica vdari po "riti". Merilo za porabljeno toplotno energijo mora biti, ker smo drugače še bolj potratni in nam je vseeno,saj plača sosed.Ljudje najprej se zazrite okoli vaše stavbe,pogledajte po oknih-nekatera so odprta tudi po cel dan.Seveda vsa gornja opažanja veljajo za zimski čas.Dokler bo vsak gledal po domače samo za svojo "rit", za soseda pa mu bo malo mar, bo stanje kot je. Ljudje dragi razmislimo in napravimo karkoli za skupno dobro. Lp iz Maribora

Replies


Gost

#24 Re:

2014-03-25 10:22:27

#23: -  

 Če pa vse storiš, da bi bili stroški manjši .... ugotoviš, da nisi pravzaprav naredil nič. Račun je še vedno visot.

Tonka

#25 Re:

2014-03-25 11:21:30

#23: -

Spoštovani!

Očitno niste zasledili, da so anomalije takšne, da za isto stanovanje je od najnižjega zneska tudi več kakor tisoč odstotkov razlike. A se vam to zdi normalno? A menite, da je to zaradi različnega prezračevanja? Kolikor jaz vem z racionalnim obnašanjem lahko prihraniš nekaj deset odstotkov, nikakor pa 1000% !?!

8ppg

#27 Re:

2014-04-26 15:03:42

#23: -

Morda so bili ljudje nekoliko bolj potratni, pa vendar takrat tisti varčni niso plačali 1000% več, kot je temu tako sedaj. Poleg tega, če imam jaz zaprt radiator v spalnici in poleg tega še odprto okno, ker pač želim spati v hladnem in zračnem prostoru, zaradi tega nihče drug ne plača več. Sedaj gledajo na svojo rit tisti, ki se na račun drugih grejejo, medtem ko drugi plačajo enormne položnice. To je izredna anomalija, ki je v prejšnjem sistemu ni bilo. Če tako gledamo, je bilo takrat vse skupaj bolj humano, solidarno (torej se ni toliko gledalo na svojo rit, kot sedaj). Poleg tega, ker so si nekateri vgradili bojlerje, sedaj drugi plačujejo zaradi tega ceno 28€ za kubični meter tople vode, kar je popolen absurd, medtem ko jo drugi 11€. In to za kubik vode iz iste kurilnice. To je kršenje človekovih pravic. Takšna je žal sedaj realnost.