Ohranimo Rakuschev mlin v Celju

Quoted post

gost

#5 Re: naj se podre

2014-11-06 10:58

#2: Gost - naj se podre 

 Škoda, da vas ni bilo včeraj na predavanju v Muzeju novejše zgodovine Celje, kjer so predstavili izjemno zgodovinsko vrednost objekta in možne načine obnove takih objektov. Rušitev je vedno skrajni in najbolj drastičen ukrep, pomeni pa dokončno izgubo delčka naše (celjske) identitete. Spomnite se samo edinstevnega Plečnikovega paviljona, shranjenega nekje v depojih, ki bi ga lahko ob drugačnem odnosu do kulturne dediščine v Celju danes ponosno razkazovali. Toliko v razmislek...

Replies

Gorazd Furman Oman
Avtor te peticije

#6 Re: Re: naj se podre

2014-11-06 11:06:14

#5: gost - Re: naj se podre 

 Hvala za komentar. Včeraj smo bili tudi mi na predavanju v MNZ, razprava je bila odlično organizirana in izvedena.


Gost

#27 Re: Re: naj se podre

2014-11-07 17:12:41

#5: gost - Re: naj se podre 

zgodovinska vrednost objekta ni toliko vprašanja kot sredstva, ki so potrebna za obnovo in zagon objekta. če občina ni našla ne volje ne sredstev za stavbo, ko ta še ni bila v nevarnosti, da se sama od sebe poruši od kje bo to vzela sedaj??

tudi sam ne morem verjeti, da je tako lepa zgradba tako propadla ampak je ... zgubili smo dragulj ampak dvomim, da bo koga srečala pamet zaradi tega.

razmislek bi ponudil celjskim šerifom kot so Klančnik, Stepišnik in kompanija, ki je Celju vsilila biser, ki se mu reče Tehnopolis, kot pa za idejo uporabila stavbo, ki že stoji in bi bila simbolno absolutno popolna namenu.