VPIS NEODTUJLJIVE PRAVICE DO VODE V USTAVO

Quoted post

Blaž
Gost

#9

2016-04-08 13:54

Alpino je potrebno privatizirat. Državna podjetja, ki nimajo strateškega pomena oz. varnostnega pomena je potrebno privatizirat.

Podpisal sem za vpis pravice do vode v ustavo, ampak če bo pa avtor oz. pobudniki te pravice forsirali svojo politiko naprej kako bi vse moralo biti pod državo in kako so proti razprodaji t.i. premoženja bom resno razmislil o moji podpori vaši politiki. Dobili ste toliko podpisov za vodo, ne pa da se poizkuša prodajati še ostale politične zadeve v sklopu tega.

Verjetno nisem edini s tem mnenjem. Vso pravico imate začeti take in drugačne peticije, ki so v skladu z vašo politiko in razmišljanjem. Vso pravico imate te predloge tudi sponzorirat tu, vendar se pa vprašajte, kaj vam sponzoriranje take in drugačne politike naredi na obstoječi podporni bazi.

Replies

Blažka

#21 Re:

2016-04-10 20:09:03

#9: Blaž -  

 Spoštovani soimenjak, tudi sama se popolnoma strinjam z vašim zapisom. In se ne strinjam, da se pod peticijo za vodo, ki sem jo podprla tudi sama, skušajo prodati še teme, ki z vodo nimajo nobene zveze.

Dušan Trušnovec
Avtor te peticije

#30 Re:

2016-04-11 21:37:46

#9: Blaž -  

 Živjo Blaž...:ŽAl nimam zadosti časa, da bi podrobneje odgovoril na vse odzive, zato te prosim, če pogeldaš malo še na odgovore na podobna mnenja, ki sem jih napisal..tam dobiš odgovor na to vprašanje. Skratka,. nikakor nihče noče ovirat kapital, kadar gre za jasne transparentne in moralne namene...ko pa se nam pred očmi za drobiž preprodaja vse, kar nas še drži samostojne, je pa pač smiselno, da se ljudje povežemo med seboj in rešimo, kar se še rešiti da. Doslej se je v praksi žal pokazalo, da trenutni kapital, ki ga v naši deželi doživljamo, razen o svojih koristih, nikakor ne razmišlja o delavcih in družbi, kot nečemu, kar naj bo zadovoljno v dokaz uspešnosti delovanja takega kapitala, ampak je obratno rezultat predvsem izguba delovnih mest in siromašenje teh, ki delo še obdržijo, kapital pa nemoteno odteka iz države. Kapital, kadar upošteva tudi socialni moment interakcije delodajalec-delojemalec, je vsekakor dobrodošel in mu nihče ne oporeka pozitivne vloge...a ko gre za podivjano pustošenje in siromašenje države, pa ne vidim smisla, da vse to zgolj opazujemo le zato, ker je kapital pač pojem, ki naj bi bil nedotakljiv !

To je podobno, kot v časih komunizma, ker je bil v svoji ideji nekaterim toliko obetaven, da je bil diskurz o praksi v komunizmu nesprejemljiv....prav isto se nam sedaj dogaja, ko se učimo dojemat kapital !!