Peticija za znižanje plače parlamentarcev na minimalno plačo

Peticija za znižanje plače parlamentarcev na minimalno plačo / Obvestila / Nadaljevanje akcije in vnovična predaja podpisov / Komentarji


Gost

#76

2013-10-05 18:47

Lepo je bit pr koritu, ampak tud ta se enkrat sprezne, goli je pa še vedno tam k je bil ;)

Gost

#77

2013-10-05 18:53

pravilno, gremo do konca. Rok, pogum in korajža, seldimo....

Anonymous

#78

2013-10-05 18:56

TO POMENI DA JE POTREBNO VSE POSLANCE ODPUSTITI ČE NE MILO Z SILO, SAJ NE DELUJEJO V SKLADU Z ETIČNIMI , MORALNIMI NAČELI IN ZZ INTERESI LJUDSTVA !

LJUDSTVO SMO MI, NE BOMO POPUSTILI NITI ZA MILIMETER. TAKŠNA VLADA JE PRIMERNA SAMO ZA ZAPOR, DRŽAVA BREZ VLADE BI BOLJE FUNKCIONIRALA KOT PA Z TEMI TELETI.


TO JE LE PRVA BITKA V CELOTNI VOJNI PROTI NOTRANJEMU HUDEMU SOVRAŽNIKU SLOVENSKEGA LJUDSTVA, TA SOVRAŽNIK JE PA SLOVENSKA VLADA , VSE KAR SEDI V PARLAMENTU !

Gost

#79

2013-10-05 18:57

Potrebno jim je tudi znižati dotacije za vse parlamentarne stranke, ki so si jih sredi marca povišali, čisto potiho. Največja stranka dobi več kot 70. 000na mesec!
NARIM

#80 #71

2013-10-05 18:57

Gregor preberi si članek #69 pa boš, vsaj upam, kaj si mislijo ljudje o Peticiji, katero podpiram in boš videl, kaj si Slovenci in ne "slovenceljni" želimo, ... in kaj bi morali urediti, ...

Gost

#81

2013-10-05 18:57

bravo!!!me res zanima reakcija...bomo šparali pri nas, navadnih smrtnikih....da!!! bravo za take, kot ste vI !!

Gost

#82

2013-10-05 18:57

Politična garnitura, pozicijska in opozicijska, so se pri svojem delu osredotočile le na ohranjanje oblasti in ne na delo za naše boljše življenje. Vsaj pri večini politikov je tako.

Obvezna menjava na volitvah, a ne po sistemu ki predlaga Janša. Večinski sistem je smrt za manjše stranke. Sedanji sistem tudi ne dopušča kandidiranje posameznikom, kar je potrebno spremeniti.

Politikom je potrebno jasno povedati da se njihov čas izteka.
NARIM

#83 Re: 78

2013-10-05 19:00

#78: -

LJUDJE, DAJMO SI ŽE ENKRAT DOPOVEDATI, DA JE VSAKA VLADA NAŠ SOVRAŽNIK, za neke dober za druge PRAVI, ha,ha,...

NARIM

#84 Re:

2013-10-05 19:06

#82: -

Mi bi morali imeti GOSPODARSKO POLITIKO ali GOSPODARSKO VLADO, ne pa POLITIČNO POLITIKO za prepire, prepiramo se lahko tudi mi med seboj, ...


Gost

#85

2013-10-05 19:08

Predlog naslednjih peticij..., za to,da se pusti banke da gredo v stečaj,reši naj se le ena....Vsak naj se opredeli katere vere je,tej veri bi prispeval pri plači nek dodatek,ateisti pač ne,iz proračuna verske skupnosti nobenih ugodnosti več.Politične stranke naj se samofinacirajo iz članarin.Ukiniti oz. združiti nepotrebne agencije,prav tako državni svet....

Gost

#86

2013-10-05 19:09

Ali se res ne zavedajo da so klasični primer zajedavcev. Živijo namreč od naših dajatev.Nam znižujejo pravice, osnovne plače, vrednost dela, nadur in še bi lahko naštevali.
Mogoče jih je treba spomniti, da racionalni zajedavec siše svojo žrtev in ji pusti živeti, sicer tudi sam crkne!
miki

#87

2013-10-05 19:11

ja, se popolnoma strinjam!!! potrebno je vstrajati, če pa ne slišijo pa na nje še bolj rigorozno pritisniti?!
sem vedno za akcijo proti takšnim barabinom, ki "kradejo" denar revnim, sami ki so stanje v državi zakuhali tako ali drugače(saj oni sprejemajo in potrjujejo zakone), pa na veliko uživajo, imajo bajne plače, zastonj kosilo....

Gost

#88

2013-10-05 19:11

Rok kr tako naprej (y)

Gost

#89

2013-10-05 19:13

Hrabro naprej! Med poslanci je res veliko gnilobe.
Slej kot prej bodo morali reagirati na pritiske javnosti. Žalostno je, da sami ne zmorejo nič.

Gost

#90 Re:

2013-10-05 19:13

#85: -

Ja tega mnenje nas je verjamem veliko,politiki se pa gredo firmo na višku dobička in ne na dnu gnojne jame kjer so in zato minimalca do vzpona

 


Gost

#91

2013-10-05 19:14

Prav je tako!!! Naj ne pozabijo, da so tam v imenu ljudstva za ljudstvo in ne za to, da se v štirih letih okoristijo in zagotovijo svoj finančni položaj.

Gost

#92

2013-10-05 19:14

vztrajnost, se enkrat izplača :))

Gost

#93

2013-10-05 19:19

Napiši komentar
JP
Gost

#94

2013-10-05 19:19

Pozdravljeni !!

Absolutno vas podpiram v vaših prizadevanjih. Skoraj  ne poznam človeka ki se s tem ne bi strinjal . Na žalost se je treba boriti do konca in vztrajati, da se sistem spemeni in da krivci za sedanje stanje neizbežno odgovarjajo in plačajo zapitek. Opozoril bi, da naš narod tako ali drugače krvavi že od 2. svetovne. Smo ponižani , odrinjeni in oguljufani za normalno življenje , ki bi nam glede na delavnost in sposobnost lahko pripadalo. Zaradi priviligiranih koruptivnih skupin, ki uspešno držijo skupaj, ostali sposobni in pošeni ljudje pri nas ne pridejo do uveljavitve. Spremeniti je potrebno skoraj vse!!!!Začenši z ustavo ,uvedbi pokrajina , internet volitvami , ukinitev DS , opustitev finaciranja občin , volunterski parlament , pretežna ukinitev komisij in državnih agencij, ustanov , ločitev cerkve , samostojnost kulture, ločiti zasebni sektor od države , brezlačno  javno šolstvo in zdravstvo ( konkurečno tudi za tuje pacijente ),  lekarne morajo delati brez dobičkov , mandatno in nadzorovano sodstvo , ukinitev vojske ( uvedba CZ in služenja za nekaj mesecev poleti- taborjenje po kočani srednji šoli za oba spola ). Ukinitev priviligiranih pokojnin , izenačitev delovne dobe za oba spola. Vzpodbude za matere s 3 ali več otroci itd. Končno tudi obrzdati sindikate, ki naj se bolj zanimajo za pogoje dela in zaščito kot pa za politiko. Večino državnih podjetij reformirati in usposobiti za boljše poslovanje in ko dosežejo ugodno vrednost  takoj privatizirati!!!!
Uvesti za čas krize 6 dnevni delavnik po 7 ur ( tudi v zdravstvu in šolstvu) dnevno brez malice. Dopust maximizirati na maximum 1 mesec !! Delavec naj prejme bruto plačo vsak petek.( so računalniki in je z lahkoto izvedljivo) Odtegnejo se  samo prispevki za minimalno penzijo in osnovno zdravstveno oskrbo.Drugo naj plača vsak sam ali preko zavarovalnic.
Gospodarstvo popolnoma razbremeniti , tujim vlagateljem davčne ojašave , fiskalno trajna pravila poslovanja , zdesetkati administracijo in popolnoma preoblikovati urbanistične lobije in birokrate. Dovoljenja morajo biti izdana v manj kot mesecu dni in z minimalnimi načrti (projekt v eni mapi !) Reformirati zavode za zaposlovanja!!
Usmeriti se v dobičkonosne ( znanje , tehnologija ,lesna ind., elektro industija itd. in smooskrbovalne panoge ( ekološka pridelava), farmacija, zadruge , soc. podjetništvo, igralništvo, mega turistični kompleksi, zabavni parki itd.
Privilegije notarjev , odvetnikov , zobozdravnikov, projektantov , računalničarjev itd. zdesetkati. Uvedba knjige standardov in noramativov za vse profesije !!

Zmanjšati javni sektor za 40% , racioanilizirati porabo , slabe banke poslati v štečaj ali sanirati brez davkoplačevalcev !!

Imeti le dve močni univerzi , več naravoslovnih usmeritev in manj družbenih. Študentje naj tudi sami nekaj prispevajo za šolnine , naj samo in le pridno študirajo in zato  štipendije . Delajo naj v svoji stroki, prakso, in še to le  med počitnicami. Po končanem študiju so dolžni nekaj let delati doma !!! 
Zgraditi je potrebno moderno infrastrukturo ( tropasovnice , hitre železnice). Cene goriv bi morale bit med najnižjimi v okolici. Pospešen razvoj turizma s ciljem na mlado populacijo EU!!
Uveljaviti davčne pavšale in davčne blagajne (po izbiri )enotno davčno stopnjo na 15 % , in javne zavode brez dobičkov !!
Edino kar je prav rekel Jankovič- moramo teči hitreje . če hočemo dohiteti tiste pred nami . Gospodarska rast mora priti nad 5% GDP,. ne moremo se zadovoljiti z manj. Manegerji naj se prešolajo ali prepustijo to drugim tudi tujcem  !!
Obdavčiti le neproduktivne in prestižne nepremičnine ( trgovski centri , predstavništva itd.,več stanovanjskih enot itd). DDV se za osnovne energente  ne bi smel plačevati. Za živila , sokove in otroška oblačila velja znižana davčna stopnja na 5%

Sprejeti je potrebno krizni zakon : definirati kaj vse je zločin proti narodu in prebivalstvu v SLO in na podlagi tega sankcionirati tudi retroaktivno za 20 let .Kriminal proti državljanom ne more in ne sme zastarati. Zaradi prihodnjih generacij moramo počistiti vse za nazaj in to temeljito. Ustanoviti je potrebno neodvisno finančno policijo, ter zapore kjer bodo zaporniki za svoje stroške morali delati !!!


Davki morajo biti nizki , jasni , dorečeni , sankcije za utajo pa so lahko potem zelo derstruktivne!
Brezposelnim ponuditi javna dela za minimalno plačilo in prehrano. Tistim , ki nočejo ali ne morejo delati dati  samo 1x topel obrok hrane na dan in ko je zunaj minus zagotoviti skupna ležišča v zbirnem centru izven mesta, osnovno zdravstvo in ničesar več !!!!
Rome  je potrebno kultivirati in jim omogočiti skupno življene v zato rezerviranih resortih. Družbo je potrebno duhovno obogatiti
Že od rojstva doma , vrtca , šole itd. zagotoviti zdravo življenje ,  interaktivno učenje (ne katedralnega kot  sedaj) in namesto preveč puhlih predmetov in odvečne snovi uvesti predmet : Umetnost življenja !! Družba se mora moralno nadgraditi. Pari naj se pred poroko pripravljajo na izobraževalnih delavnicah, poskusna poroka za neko obdobje potem šele stalna-(. Podpora družinam).
Alkohol in droge preganjati iz vseh javnih mest in jih dodatno obdavčiti !
Tole sem napisal v 20minutah kakor razmišljam  . Zato so teme nekoliko pomešane. Tega bi lahko našteval še in še .

Potrebujemo pač nekoga- vodjo, ki bo predvsem človek poštenjak nekoliko tudi diktator in s posluhom za svoj narod , ki se ga  lahko tudi menja če ni dober in ki bo v v sakem trenutku znal izbirati in udejaniti najboljše od  nasvetov in predlogov raznih svetovalcev, strokovnajkov . .
Boriti se je ,moramo do kraja, brez umika in iti na vse je veskakor bolje kot nič !! (ali to nedifinirano kot je sedaj)  !!

Nisem popravljal za seboj, saj se tudi tako razumemo ( med drugim se lahko tudi slovenščina nekoliko  poenostavi in napreduje,  ne da je že trideset let vse isto.( od Toporišiča naprej !!!)

Smo narod,  ki ni ne več in ne manj vreden kot ostali. Zavarovati moramo zunanje interese, naš ugled in dostojanstvo, spoštovati druge in sebe ,  ter si dovoliti vsaj minimalistični pridih  nacionalnosti.

Pozdrav  SVOBODNI Sloveniji , (Caranti , Iliriji ) , oz.karkoli že  bo nastalo iz tega ------
JozeP

NARIM

#95 Re:

2013-10-05 19:20

#85: -

Pametno, vendar so tujci predlagali, da ustanovijo oni ustanovijo banko za vse ljudi, ne za "tajkune" in parlament in odgovor, ki se nananša tudi na Rokovo Peticijo, je bil, to bi bilo "pranje denarja" - idioti, ... in so šli proč od Slovenije, jih ima preveč namočenih prstov v naših BANKAH, ... ha,ha, ... jaz ne ker nimam niti za preživetje, ...


Gost

#96

2013-10-05 19:21

Bravo!!!
Bojan

#97

2013-10-05 19:26

Za to delo ki ga opravijo, je tudi minimalna plača preveč !!!

Gost

#98

2013-10-05 19:26

Rok, čestitke, če bi imela možnost dobiti v roke peticojo bi jo tudi jaz podpisala in po vsej verjetnosti tudi kdo iz mojega okrožja. Kar tako naprej in upam na skorajšnji uspeh.
Vida

Gost

#99

2013-10-05 19:27

Bravo Rok! če bodo delali za minimalca, bodo v politiko šli le tisti, ki želijo častno delati za dobro naroda, ne pa lenuhi, ki v parlament za odlično plačo hodijo gret riti in zganjat korupcijo.
NARIM

#100 Re:

2013-10-05 19:31

#94: -

Naj rečem, da se v veliki večini strinjam s teboj, pa ne v vseh pogledih, NAS SLOVENIJO LAHKO REŠI SAMO TURIZEM, pa imamo NATURO 2000 in Zavod za spomeniško varstvo, TURIZEM na visokem nivoju ponujam Sloveniji s tujimi vlagatelji, že kar nekaj časa, pa se ustavi pri Parlamentu ali določenih Ministrih, ha,aha,... pa imamo vse kar si človek poželi, no sedaj naš že ne s čim, mogoče s plačo parlamentarcev, ...