PROTI OMEJEVANJU ZAKONITEGA SPLAVA V ŠPANIJI

Stopite v stik z avtorjem peticije

Ta tema pogovorov je bila samodejno ustvarjena iz peticije PROTI OMEJEVANJU ZAKONITEGA SPLAVA V ŠPANIJI.

Ana

#1

2014-01-20 19:30

Obstaja pa tudi širši razlog. Gunnar Heinsohn in Otto Steiger (nemška ekonomista iz osemdesetih) v svoji knjigi Uničenje modrih žensk podajata razlago za zatrtje spolnosti. V svoji knjigi obravnavata resnične razloge za preganjanje čarovnic od zgodnjega novega veka dalje – odkrivata, da so bile umorjene čarovnice tako imenovane modre ženske, zdravilke in babice, ki so bile osrednja osebnost vaškega življenja in so skrbele za zdravje in duševno blagostanje vaščanov. Del njihovega znanja je bilo nadzorovanje rojstev – veščina zaščite pred zanositvijo in splava, v skrajnem primeru pa tudi uboja otroka, ki je v tistem času prav tako veljal za del nadzorovanja populacije, kot je še v času angleške okupacije v Indiji, dokler niso Angleži infanticida odpravili.

V času Modrih žensk, ki ima veliko potez antičnega matriarhata – veliko bolj se je namreč spoštovalo vse Žensko – so imeli ljudje malo otrok, povprečno 2 in le-te so skrbno načrtovali (otroci so bili zaželjeni in načrtovani). Otroke so imeli le, če so jih lahko tudi materialno in v drugih pogledih preskrbeli. Merilo za ustvarjanje družine je bila torej odgovornost do svetosti življenja otrok.

Ob razpadu starega gospodarstva, ki je temeljilo na malih, samozadostnih družinskih gospodarstvih, in pojavu fevdalizma, pa so oblasti odkrile, da je ljudi premalo, da bi lahko delali na njihovih veleposestvih (da njim ne bi bilo treba) ter plačevali dovolj velike davke, da bi bilo njim ugodno. V razmišljanjih, kako prebivalstvo povečati, so se odločili, da bodo to storili z izkoreninjenjem zaščite proti nosečnosti ter na splošno sistema nadzorovanja rojstev. Tako so začele goreti modre ženske, nosilke modrosti o odgovornosti in ravnovesju.

Gost

#2

2014-01-20 20:03

No pasaran!

Gost

#3

2014-01-20 22:38

Svoboda in odgvornost ženske se začne z njeno pravico, da odloča o lastnem telesu.Če ji odvzamejo to svobodo, otane samo še objekt - cerkve, države,partnerja Zato je to svobodo in to odgovornist treba braniti kadarkoli in kjerkoli je ogrožena.

Gost

#4

2014-01-21 13:52

Proti političnemu razpolaganju s človeškimi telesi!!
Joe

#5 Najprej pometite pred svojim pragom potem pa se bunite - hinavci!

2014-01-22 06:53

Države bi naj bile neodvisne - torej lahko same odločajo o tem kakšne zakone bojo sprejemale!
Zato se hinavci nehajte buniti, kajti imamo v Sloveniji dosti problemov in moramo najprej zadeve razčistiti pri sebi potem pa lahko drugim modrujemo. (korupcija v sodstvu, zdravstvu, ...)

Zakaj bi država polovici prebivalstva plačevala nad standardne storitve? Jaz teh storitev ne koristim in si nočem od lastnega kruha stran trgati, zato da bojo nekateri imeli nadstandardne storitve zastoj.

http://www.livescience.com/20532-birth-control-water-pollution.html
Poleg tega, sem zato da se vsa ta kemija prepove, in vse uporabnike kemičnih sredstev proti nosečnosti vsaj zapre zapor za ene pol leta. Kajti, vsi ti uporabniki ste kemični teroristi.

Lep pozdrav
Jasna

#6 Re:

2014-01-22 09:33

#1: Ana -

Zelo mi je všeč obrazloženo......vedno se nekje skriva korist posameznikov....škoda....sožitje je veliko boljše....


Gost

#7

2014-01-30 16:31

It's 2014 not middle age!

Gost

#8

2014-01-31 09:54

Če vsem oportunistom ni dokončno jasno kam pelje ta sistem, ne dam piškavega oreha za njihovo pamet. Pelje v popolno suženjstvo. Peščica neskončno bogatih bo upravljala z našimi življenji, dejansko se uzakonja moderno suženjstvo. Koliko časa bomo še dopuščali, da tako ravnajo z nami?