Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim

Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim / Obvestila / Poziv civilni družbi / Komentarji


Gost

#26

2014-12-20 13:05

Popolnoma se strinjam,pritiske je potrebno stopnjevati 1.Poleg drugih negativnih odločitev za davkoplačevalce,je"Zapornik"z ZUJF-om veteranom vojne za Slovenijo pobral dodatno zdravstveno zavarovanje,kar je bilo edino od priznanja za udeležbo.Očitno pa se le edino on smatra za edinega osvoboditelja Slovenije.
2.V Sloveniji imamo preko 200 agencij,z ogromnim številom zaposlenih z bajnimi mesečnimi dohodki.Da pa svoijega dela ne opravijo zadovoljivo,je dokaz to da vsako leto ne moremo koristiti določenega dela evropskih sredstev,ker projekti niso pripravljeni.
Zmanjšajmo število agencij in zaposlenih(saj so tudi oni javni sektor)z združevanjem,ne pa da klestimo pri plačah policije,gasilcev,medicinskih sester,ki že tako živijo na robu življenja.O vsem tem še nisem slišal nikoli,kakor tudi ne o tem da se poslancem znižajo plače,saj so tudi oni javni sektor.
3.Država naj se loti plačevanja svojih obveznosti,saj je prav ona največji dolžnik.Primer:Država dolguje Aluminiju Komen preko 2 miliona sredstev.Aluminij Komen pa dolguje državi petsto tisoč evrov.Zato so mu zarubili najmodernejše stroje,jih prodali,s tem pa onemogočili nadalnje delo preko 60 zaposlenim.To naj bi bila socialna država.
4.Rekonstrukcija DZ
z OZIROM NA KRIZO BI BILO POTREBNO ZNIŽATI ŠTEVILO POSLANCEV V dz Z 90 NA 60.mNOGE VEČJE IN BOGATEJŠE DRŽAVE IMAJO TAKO.TUDI TU JE DEL PRIHRANKOV.
Ne vem sicer ali bo to prišlo kdaj na vidalo,a predlog ni odveč.
Gospodje,vztrajamo naprej,pa četudi bo potrebno ubrati druge plati,da nas bo kdo slišal,ter se stvar premakne naprej.Lep pozdrav.

Gost

#27

2014-12-20 13:07

Dobimo se na Trgu republike. Enkrat smo Janšo že prisilili da je odšel. Pa ponovimo vajo.

Gost

#28

2014-12-20 13:31

Se popolnoma strinjam z napisanim, vendar sem tudi prepričan , da na miren način tile friški in vsi tisti, ki nas že 20 leti izkoriščajo ne bodo zapustili svojih korit. A vse stare stranke imajo svoje vernike, bodisi zaradi koristi, vere, fanatizma, priviligijev in ZL ne nore nikakor dobiti teh 40% glasov.

Gost

#29

2014-12-20 13:37

Spoštovani... G Zaletel ima popolnoma prav. Veliko besed je bilo rečenih na ta račun. Na vseh predelih Slovenije, na katero smo bili ob osamosvojitvi ponosni... A to mineva. Ponos odhaja, hlapci ostajajo. In vidiš transparente na katerih piše "Smo se za to borili". Ja res se je potrebno vprašati. Odgovor nam je povsem jasen. NI tako, to nismo pričakovali, niti si nismo želeli. Zadrogirani parlamentarci se nam posmehujejo... Krožili so namreč maili, kateih pisec je bil sam diler, ki je objavil komu vse je dobavljal... Pa pustimo to. Poglejmo razne protestne shode, ki naj bi bili v prid JJ. Samo stari ljudje, katerim se baje plača večerja in prevoz, da tam vpijejo JANŠA... Pa dajte se malo sprvit k sebi...Enostavno je dovolj. Pametni odhjajo v tujino, kjer sicer tudi ni ravno blesteče, a še vedno bolje kot pri nas. Enostavno ne vidim druge rešitve kot Islandski scenarij. Bankirje zapreti, vse jim pobrati, naj pade ustava, in naj ljudstvo prevzame vajeti. Pa bomo bolje živeli. Islandija je bila globoko bolj pred zlomom. In jim je uspelo. Kaj čakamo? Koga? Bruselj?. Ne ne bo šlo. Torej? Na naslednjih demonstracijah se vidimo, in upam da bo več ljudi kot jih je v Cerknem na pustnem karnevalu.
zdravko

#30 Re:

2014-12-20 13:41

#15: -  

 Dajte mi povedat, koliko je v stotih dneh  te vlade predlagala SMC spremenb, teh vsem njim všečnih zakonov. Vse kar je, je govoričenje kako spoštujejo zakone in pravno državo.


Gost

#31

2014-12-20 13:48

Vse lepo in prav. Ve se, da Cerar in njegova klientela niso sposobni kreirati napredek Slovenije. To se je vedelo že s samo kandidaturo. Tudi ZL ne takrat, ne danes ni objavila nobene realne pametne ideje kako spraviti gospodarstvo na noge. Ali se kdo zaveda, da moramo vse poslance še plačevati, in to ne malo, tudi po tem, ko niso več poslanci? Koliko nas to stane, če vsako leto ustvarimo nove poslance? Koliko stanejo same volitve? Imamo denar in čas, da lahko to poskusimo vsako leto? In to brez zagotovila, da bo naslednji boljši?RAZMISLITE....

Gost

#32

2014-12-20 14:00

Tugo Zaletel, Erik Brecelj in vsi mi naprej z združeno listo!
Apolonija

#33

2014-12-20 14:05

Se strinjam, da bi bilo dobro, da bi združena levica dobila 40%, ne vem pa, če je to uresničljivo. Protesti so gotovo potrebni. Bojim se, da bo JJ z Borutovo in še s kakšno pomočjo prezel oblast, se šel lustracijo.... Ali ni možno sočasno poskusiti eno in drugo: referendum in demonstracije? Mogoče skupaj z referendumom proti prodaji premoženja. Treba se je zmigati, drugače bo res vse prepozno.


Gost

#34

2014-12-20 14:17

Osebno se ne strinjam z ulico. Veliko izgubljene energije pa mali učinki. Strinjam se, da je ZL "nekontaminirana" stranka. Nekaj, ki tudi nismo "kontaminirani" nas sicer podpira ZL, smo pa v drugi opciji. Iluzija, da bi ena opcija (ZL) dobila tako večino, kot HDZ na Hrvaškem.Karkoli rušiti sedaj, ko se stanje vsaj malo stabilizira je poteza v meglo. Najprej moramo preprečiti(pred novimi volitvami), da v parlament ponovno ne pridejo tatovi in barabe. Zato pozivam v PODPISE ZA REFERENDUM!!!!!!!!!!!!!!!!!in sprejem zakona, ki bo preprečil udeležbo na volitvah tudi tistim, ki bi samo pomislili na osebno korist pri tem.
lep pozdrav
Mitja Zupan


Gost

#35

2014-12-20 14:19

Tugo, ne bi tlačil dveh razmeroma neprimerljivih v isti koš.

Gost

#36

2014-12-20 14:19

Od včeraj imam do pike enako mnenje!
Le

#37 Re:

2014-12-20 14:26

#8: -  

 Nekatere ideje iz 19. stoletja se zdijo mnogo boljse od danasnjih. Zakaj vam jih je tezko sprejeti?

abcdef

Gost

#38 Re:

2014-12-20 14:27

#23: Tugo Zaletel -  

 Tole je pa kar zelo mimo. Pisali smo peticijo proti lopovom in barabam, sedaj bi pa kar nekaj rušili. Ne vem, kaj vas je potisnilo v malodušje. Izpeljite zadevo do konca ali priznajte, da ste se nečesa ustrašili - česa? Naj ZL pokaže svojo kooperativnost v tem projektu in preko svoje mreže pomaga organizirati referendum. Škoda, da sem malo pri slabem zdravju in fizično težko pomagam, sem pa na razpolago za aktivnosti, ki jih lahko opravim.

pozdrav Mitja Zupan


Gost

#39 Re:#23

2014-12-20 15:10

#23: Tugo Zaletel -  

 Če bodo ljudje šli na ulice in mirno demonstrirali v dovolj velikem številu, se bo zgodilo nekaj povsem nepričakovanega. Kar naenkrat se bodo pojavili neki na pol zamaskirani tipi in bodo skrajno agresivno demonstrirali (metali kocke v parlament in še kam in v koga), nakar bodo organi zajeli mirne protestnike ker se bodo agresivni *izmuznili*,  nakar bodo iz parlamenta spet izstavili račun za popravilo če ne že kar uvedli izredno stanje in prepovedali vsakršno združevanje, policijska ura itd... Potem bo pa res začetek nekega skrajno lagodnega vladanja pod krinko zaščite javne lastnine, miru, demokracije,bla,bla,bla .....in to do nadljnega!

Jaz se ne grem več! 

p.s. pa tudi če vladajo zaporniki

 

 

 

Janez

#40

2014-12-20 15:12

Sem in za referendum ali pa za demosnstracije ozr.  za katerokoli učinkovito  rešitev samo, da bo te more z Ivanom enkrat konec. Naša družba stopica na mestu in se ukvarja z njim ter njegovimi falangisti namesto, da bi si gradili prihodnost.On in njegovi so nam  naredili več škode kot Turki v 300 letih vpadov.

Imamo pa mogoče vsaj malo sreče s tem , da njegova falanga nima  prav nobenega intelektualnega jedra.

 

 


Gost

#41 Re: Re:

2014-12-20 15:20

#3: Tugo Zaletel - Re:  

 tudi jaz smatram, da Združena levica ni stranka, ki bi jo volil. Da bi jo volil samo zato, ker ni kontaminirana? Mislim, da nimajo ne kapacitete, ne znanja, ne programa..... Ali res moramo biti slovenci tiste ovce, ki volimo nekoga zato, da glasov ne bi dobil kdo drug?, ne pa zato, ker verjamemo v tisto stranko in njen program!?

Mi je pa še vedno zelo všeč osnovna ideja peticije, ki smo jo podpisali in za njo še vedno dajem svoj glas. 


Gost

#42

2014-12-20 16:32

Tudi mene je Cerar razočaral, tako kot prej Bratuškova, pa Jankovič, pa Pahor, ...... pa vsi ostali kvazi levičarski demokrati. Podpiram demonstrcije do padca vlade in razpisa novih volitev in v upanju, da Združena levica (kot še edina svetla točka) do takrat kadrovsko ojača in prevzame oblast.
Nenča

Gost

#43

2014-12-20 16:44

Pozdrav.

Zakaj pa ne bi s to peticijo šli kar v napad na ustavo in ta predlog kar v ustavo zavedli?

L.P. Bernard

Gost

#44

2014-12-20 17:29

Prvič se je zgodilo, da nimava enakega mnenja. Nič hudega. Toda kje je garancija, da ZL ne bo popolnoma enaka kot vse dosedanje "nove" stranke. Janković je obljubljal podjetniški pristop, Virant pravnega, Cerar nas je kupil z "pravno in pošteno" državo. Še prej pa Pahor z praznim besedičenjem in Janša z umorom pravne države,.... Mislim, da je dosedanja pot boljša. Pritisniti na aktualno (katerokoli) vlado, da spreminja stvari. Radikalno zmanjša birokracijo, ukine razprodajo, naredi javne razpise poštene, UREDI pravosodje,na primer združi vse silne inšpektorate v eno službo,...
LP  Branko


Gost

#45

2014-12-20 17:32

Jaz bi skokala vse in postavila nekaj pametnih managerjev, ki se zavzemajo za kmetijstvo, zeleni turizem in podobne stvari, ljudstvo pa naj glasuje peko interneta in s tem ne porabljamo denarja za referendume pri katerih je udeleženih le okoli 30 posto ljudi...

Gost

#46

2014-12-20 17:35

predlagam,da se vsaj enkrat zberemo isto misleči da se dogovorimo posvetujemo in končno sklenemo kaj lahko skupaj s svojimi somišleniki naredimo,danam nebi več vladali skrumpirani in kazensko ovadeni na oblasti.samo očiščena oblast bo začela delati za držovljane ne pa za svoj žep. lep pozdrav vsem z enako mislečim.o.f.

Gost

#47

2014-12-20 17:37

nekaj naredite že z potpisi,sedaj zgleda kot da tavama v temi,ko bo nekaj storjeno se pogovarjajmo o drugih alternativah,le tako bomo videti da smo na pravi poti

Gost

#48

2014-12-20 17:39

Popolnoma se strinjam z vami.Tudi sam sem za konkretno reševanje te situacije. Katastrofa te naše današnje družbe je mlitavost, bojazen da bodo ljudje izgubili še to kar imajo. Dokler je pri nas še takšna situacija, kot je, dokler se vsaki dan na cetah srečajo novi Jaguarji, Mercedesi, Land Roverji in ostale prestižne znamke avtomobilov, vam garantiram da nobene prave reakcije na to samopašnost vlade ne bo. Tisti ki pa nimajo več kaj dati svojim otrokom za kosilo ali večerjo, se pa ne upajo na cesto.
Kar se pa tiče ZL na eventualnih predčasnih volitvah, ima mojo polno podporo. Bojim se pa da zastonj.
Tudi meni se SMC "zgravžala". Tako popustljive in neodločne stranke na oblasti, nisem pričakoval. Desnica dela naprej po svoje, Cerar se pa drži svoje obljube dane v času volitev o spoštovanju odločb sodišč. Kot da ne vidi da SDS to z pridom izkorišča. Ne vem pa kako razumeti to predsednikovo popustljivost.
O.F

#49

2014-12-20 17:49

zadnji časda stopimo skupaj,tako kot smo za osamosvojitev,v kateri sem tudi sodeloval na žalost sem že takrat večkrat izjavil kar lahko potrdijo moji koleg dejal barabe so pred nami in zanami dajmo jim vedetida tako negre več in naredimo temu že enkrat konec


Gost

#50

2014-12-20 17:50

Kje ste ? Protestiramo izključno eni in isti.