Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim

Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim / Obvestila / Poziv civilni družbi / Komentarji

Marjana Kožuh

#76 Re:

2014-12-20 22:19

#57: -  

 Krajše in bolj prav se ne da povedati. Od tod je treba kreniti!

 

 

Gostja

#77 Re: Re: Re:

2014-12-20 22:29

#41: - Re: Re:  

 S tem se tudi jaz v veliki meri strinjam. Naj ne dobim občutka, da stvari uhajajo v nove smeri. Tisto o mraku, v katerem naj ostane tisti, ki se ne strinja z vami, pa me sploh spominja na razmišljanja, proti katerim se borimo.


Gost

#78

2014-12-20 23:07

Samo vstrajat naprej...kako še lahko pomagam....posredoval sem tvojo zadnjo objavo vsem prijateljem in jih prosil da se bolj aktivno udeležujejo pri aktivnostih... lp

Gost

#79

2014-12-20 23:11

Pozdravljeni,
Po mojem mnenju SMC enostavno ne more več izgubljati časa in živcev z neprestanim preklanjem o Janši v parlamentu. Prepričana sem, da bo vlada raje pohitela s spremembami zakona in tako Janšo brez vseh "upravičenih dvomov" spravila ven iz parlamenta.
Zato menim, da moramo malo potrpeti. Če bi šli na ulice, vam bodo Janševci z veseljem podtaknili metalce granitnih kock. S tem bi jim naredili veliko uslugo, saj oni in njihovi strici iz ozadja komaj čakajo, da spet zavlada JJ in proda tujim korporacijam vodo in vse, kar jih zanima. Za mastne provizije seveda.
Menim, da še ne boste kmalu dobili 40% volivcev na svojo stran, ta čas pa lahko izgubimo priložnost, da se rešimo tega vampirja.

R. R.
mpn

#80 Re:

2014-12-20 23:18

#79: -  

 Kaj bi maorali narediti, da bi šli po tej poti .....http://www.sinteza.co/resitev-krize-po-islandsko

Ali se resnično nismo sposobni združiti in po mirni poti presekati ta začaran krog...


Gost

#81 Re:

2014-12-20 23:22

#70: -  

 Vse je res, se strinjam, da imajo že vsi programe, a vse je le na papirju in se ne vlečejo poteze in zhteve iz teh programov. Tudi Desus. Edino vodilo vodstva te stranke je, da so dobro plačani na pozicijah, enako bi rekel kot vodje vseh drugih strank. Nihče, res nihče noče prerezati ta politični gordijski vozel, ki je za slovenijo in slovence ubijalski. lp Dušan  


Gost

#82 Re: Re: Re:

2014-12-20 23:37

#75: Marjana Kožuh - Re: Re:  

 Se strinjam, Marjana. Vsi smo že paranoični in skeptični na vse kar se dogaja okoli nas. V mislih nimam neke stranke poštenih, ampak nekaj kar bi se borilo za očiščenje Slovenije od vseh teh nepotrebnih in prirejenih norm, ki služijo samo za ropanje Slovenije, ne glede na način, ki ga izberejo. Ob takih zakonskih nebulozah in akterjih, ki jih podpirajo na vseh instancah, to odlično uspeva očitno vsem, ki so pri "koritu". Ja, in pa dati mandat, recimo tej stranki, to kar sedaj hočemo in zahtevamo. Ne vidim drugih rešitev, ker ulica ni za to,  z referedumom nas laho gladko skenslajo, da podpremo katerokoli stranko in ji damo polno podporo, še nismo nič rešili, saj imajo svoje programe in prioritete in spet smo tam, kjer smo sedaj. Nič od nič in nas bodo še imeli za pojedino. lp Dušan    


Gost

#83

2014-12-20 23:39

To, kar sem danes doživel, je za moje razumevanje družbe KONEC DRŽAVE. Na proslavi obletnice postroja prve Slovenske vojaške enote je bilvslavnostni govorec žJanez Janša, pravnomočno obsojeni kriminalec, zaradi odsotnosti drugege pravnomočno obsojenega kriminalca (Krkoviča) proslavo kar razveljavil, ker se cela njegova kriminalna združba ni našla na kupu. Iz prve vrste pa njegovemu govoru ploska predsednik države.
Ta država s takšno politično elito je (spet po moji skromni pameti) dosegla najnižjo možno raven demokracije. Nižje od tega res ni mogoče pasti, kajti če bi se začeli streljati, bi to bil poskus obračanja na bolje. Kakorkoli, obstaja možnost, da bi strel bil namenjen tistemu, ki ga ni zadel. A strela sploh ni bilo. Groza! Predsednik Slovenije pa ploska. Strinja se z povedanim in pokazanim.
PAHOR, ALI TE ČISTO NIČ NI SRAM?
Ker vem, da mi ne bo odgovoril, se z njegovim mnenjem sploh n bom obremenjeval. Pisali mu ga bodo (tako ali tako) drugi.

Razočaran in žalosten,
Branko Rigo dipl.ing.


Gost

#84 Re:

2014-12-21 00:07

#83: -  

 Očitno bo kar držalo, kakšen narod, tak predsednik, na žalost, saj smo ga sami izvolili. Ljudje se sramujejo kaj počne, on očitno nič. Se bo pa potrudil, da bo naslednje leto boljše, je obljubil.


Gost

#85

2014-12-21 04:17

Seveda, Tugo, to je pravzaprav edino, kar tudi mene skrbi: ali smo "levo misleči" sploh sposobni in pripravljeni odstreti tančico neprepoznavnosti in se javno izreči za leve ter preprosto izraziti svojo vsaj eksistenco v tem času in v takšnih zblojenih političnih/družbenih razmerah? Naj bo prvi korak vsaj nenasilna demonstracija naše prisotnosti in iz obupa izhajajoča pripravljenost pomesti z okorelim in venomer ponavljajočim se "strankarskim sistemom", ki znova in znova (v vsakem volilnem ciklu) in pod krinko "demokracije" dokazuje, da je samo in predvsem odskočna deska za lastnoritnost (oprostite izrazu) in podrepništvo vidnim ali nevidnim "centrom moči". Alternativa temu je lahko le "prevzem oblasti" s strani civilne družbe. Če nam to ne uspe, nas prej ali slej čaka še slabša situacija, še večja odsotnost in pogin demokracije (torej demosa kratosa - vladavine ljudstva po grško), kajti zdi se, da na to priložnost čaka desnica in z njo "potrpežljiva in na "ultimativno" piiložnost čakajoče "zaledje", za katerim stoji RKC (RIMO KATOLIŠKA CERKEV). Če uspe dovolj močan in dostojanstveni izraz ideje o preprostem "dost nam je te strankokracije", morajo slediti predčasne (ali redne volitve, če dopustimo Cerarjevi vladi preživetje enega mandata), kot pravilno ugotavljate, Tugo. Če v tem CD (civilna družba) ne uspe (z vsaj 40% glasovi na volitvah), pa bomo res le še "GOTOFI"!
M.P.B.

Gost

#86

2014-12-21 05:47

Po mojem mnenju ni čas za predčasne volitve. Nikakor. Zdaj je čas za hitro zbiranje podpisov za referendum. Referendum naj uspe, potem pa dalje.Kdo pa vam garantira da bo združena levica dobila več glasov kot jih je dobila Julija , na volitvah ? In to bi šlo na roko samo SDS stranki.Referendum bo pokazal koliko ljudi je dejansko poštenih v Sloveniji. Koliko ljudem res pomeni to kar je peticija sprožila. Ljudje so siti volitev in menjavanja vlad. Menjali bi lahko samo predsednika države ker ne ve kje in kdaj mu je mesto. Mogoče bo naslednjič še preizkusil poklic arestantov.Če bo še naprej lezel nekam Janši, potem ga ta lahko še kaj nauči v zvezi s to dejavnostjo. Podn.

Gost

#87

2014-12-21 05:56

Sicer pa ,kaj bi se čudili ? Pahor je bil nastavlje s strani SDSa in hvaležno vrača stranki, ostali državljani pa so mu skrb samo v parolah.In ni res da si ga narod zasluži ker ga je volil.Ni narod imel dovolj izbire. Slabega med še slabšimi so nam ponujali takrat.


Gost

#88

2014-12-21 07:45

Z vsem se strinjam kar je napisano.

Gost

#89 Re:

2014-12-21 07:55

#86: -  

Se popolnoma strinjam. Ne vem, kaj se je v tem času zgodilo, da je naenkrat prišlo do ideje o revoluciji. Tudi moje mnenje je, da z njo trenutno ne bomo rešili ničesar, lahko pa veliko naredimo z našimi podpisi, saj je z njimi jasno izrečena volja po spremembah. Samo pravilno jih je potrebno uporabiti (sprememba zakona, referendum ....).


Gost

#90

2014-12-21 08:02

Žal je to res misija nemogoče. Če bodo predčasne volitve, bo sigurno žal zmagal Janša. Tega pa si želim še manj.

Gost

#91

2014-12-21 08:03

Zelo , zelo, zelo res! Zares simpatiziram z vsem povedanim...kot bi mi bral iz srca. Tole je pa res "tu mač". Kot da so čisto opiti od oblasti...ti norci. Morda pa ljudstvo čaka, da bo še huje?

Gost

#92 Re:

2014-12-21 08:16

#22: -  

 


Gost

#93

2014-12-21 08:53

V celoti se strinjam z vašim predlogom. So pa sočasno potrebne še širše priprave. Do sedaj se je izkazalo, da ulica brez dobro pripravljenega celotnega programa ne da pravih rezultatov.

Milena

Gost

#94

2014-12-21 09:53

Osebno,kot verjetno tudi mnogo drugih na tem portalu,ne poznam točno kakšna je procedura za postopek sprejema zakona ? Toda v Večeru 20.12.2014,st. 4 je naslednji članek - PROTI RAZPRODAJI (prepis): Pod peticijo Preprečite razprodajo,proti privatizaciji in razprodaji državnega premoženja,katerega avtor in prvi podpisnik je dr. JOŽE MENCINGER,profesor ekonomije in podpredsednik prve slovenske vlade,je bilo včeraj že več kot 5000 podpisov,tudi nemajhnega števila akademikov,profesorjev in drugih angažiranih javnih oseb,je sporočil odgovorni urednik Mladine GREGA REPOVŽ. S takim številom podpisov je izpolnjen pogoj,ko mora peticijo obravnavati organ državnega zbora (konec članka).
In ob 17 662 podpisih,katere bi predali ustreznemu organu DZ,bi to moral obravnavati in podati svoje mnenje. Mogoče bi ob angažiranju ZL lahko ta predlog že šel v zakonodajno proceduro. Kot sem že omenil,ne vem točno,kako gre ta procedura. In če ni druge možnosti - potem pa na ulice in referendum !

Gost

#95

2014-12-21 10:05

Cerkev vpliva iz prižnic, da ne bo moč večinskih levih stran sprav v parlament.
David Zahar

Gost

#96

2014-12-21 10:17

Se vidimo na ulici

Gost

#97

2014-12-21 10:34

ZAPORNIK NIMA KAJ DELAT V PARLAMENTU!!!!

SICER JE PA TAKO ŽE VSE POVEDANO AMPAK TO JE BREZPREDMETNO SAJ NAŠI VODILNI DELAJO KAR HOČEJO KER SO BOGI IN UTRUJENI..... Z ENO BESEDO SRAMOTA ZA NAŠO DRŽAVO DA SE TAKE STVARI SPLOH DOGAJAJO!

David Zahar

#98 Re:

2014-12-21 10:39

K#8: -  

 Koliko krat se oziramo na klasiko za premostit sodobnst. Tukaj se gre za obstojnost.


Gost

#99 Re:

2014-12-21 11:46

#94: -  

Tudi sama menim, da tako veliko število glasov, ki so bili zbrani s to peticijo, nekaj pomeni in bi bilo treba z njimi narediti to, kar je bil tudi njen prvotni namen (vložitev peticije za spremembo zakona, za referendum..). Prvopodpisani glede na njegove zadnje komentarje in poziv k protestom tega namena očitno nima več, kar mi je zelo žal. Kaj sedaj, da ne bo podpisovanje in s tem izražanje ljudskega mnenja zaman? Za "ulico" se podpisov ne potrebuje. Se obrniti na Mladino, medije?

lero

#100 Re:

2014-12-21 12:37

#15: -  

 Popolnoma se strinjam z vami. SMC je ujetnik narobe napisanim zakonom in skorumpiranih ustavnih sodnikov. Ustavni sodniki so krivi za ta nezaslišani dogodek ali svinjarijo. Ali so po nedolžnem gologlavca obdoužili ali ga sedaj izpustili. Neglede sodniki so to skuhali,da se nam svet smeje. Gologlavc NE SME biti pri odločanju političnih odločitev dokler se to ne razčisti. Ta problem in problem spremenbe zakona moramo rešit z pritiski civilno samoincjativo in ne rušenje vlade.

 

Lero