Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim

Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim / Obvestila / Poziv civilni družbi / Komentarji


Gost

#51

2014-12-20 18:09

Nobene volitve niso prinesle nič novega,vsaka garnitura je še slabša.Dokler bodo hodili po parlamenti stari frisi ni šanse

Gost

#52

2014-12-20 18:09

Pozdravljen,

peticijo sem podpisala, kako bo z mojo podporo katerikoli politiki, pa v tem trenutku ne vem. Ravno sem izstopila iz stranke Mira Cerarja ( z ravno mislim minuto nazaj, ko sem jim poslala e-pošto ), kamor sem se včlanila malo pred volitvami. Res sem verjela, da je Miro Cerar drugačen. Zaupala in upala sem, da se je našel človek, ki je pošten, ki ne bo s koruptivneži sklepal kompromisov, ki bo na novo postavil temelje svetlejše prihodnosti. Ne vem, če bom še kdaj zmogla na volišče. Klekljanje mi v tem trenutku izgleda še najboljša opcija:(. Se pa strinjam, da mi lahko dajo pištolo z enim nabojem. Kateregakoli politika zadanem, ne zgrešim. Eh,... morda je pa že čas, da se res razjezim(o)...

Gost

#53

2014-12-20 19:13

Rusi imajo Putina (včasih so imeli Stalina) mi imamo pa JJ , ki ga potpirajo Janšisti, korupcionisti, mafisti in še vsi ostali ISTI .

Krambergarja ni , kako so dobro vedli, da ga je potrebno skinit. Šah-mat.

Vse poskuse za spremembe ji uspe izničiti, ker imajo izšolane, dobro plačane strokovnjake

da ubraniji privilegije, ki so si jih sami pripisali. Veš da nebojo spreminjali zakonov, kdo bi pa v lastno skledo sral. Lopovu ali pa mafiji lahko vse uzameš, nebo prikrajšan, saj je itak vse prigulfal ali ukradel.  Mi obkradeni državljani pa ne dobimo povrnjene škode nikoli.

Kako že gre tista "karavana gre dalje"


Gost

#54

2014-12-20 19:32

Proteste bodo spet pšrevzele sive eminence iz ozadja,kot se je zgodilo z zadnjimi - alternativa tej vladi naj bi bila ZL - stranka,ki je vedno proti,ne ponuja pa alternativ,stranka,ki ima ideje,pa ne ve kako bi jih sprovedla,stranka,ki razmislja le o novem zadolzevanju,celo kraji denarja drzavljanov(vojna odskodnina) in obdavcenje dediscine - ne hvala,ceprav sem jih podprl sedaj in se vedno podpiram tretjino poslancev ZL - ostali 4 so le dobil sluzbo.Ko bodo znali povedat,ne kaj je treba,temvec kako,bodo morda opcija za oblast - trenutno to definitivno niso - lahko pa se naprej nasedate leporecju LM,kajti od njega klaj vec ne boste dobili

Gost

#55

2014-12-20 19:36

Kaj pa se je zgodilo? V čem je sramota? Žal, nisem spremljal dogajanja.

Gost

#56 Re:

2014-12-20 19:45

#2: -  

 Absolutno za ZL!

Nobena druga stranka ne pride več v poštev, sploh pa ne izdajalska domobranska. Ljudje malo pameti no v roke, veliko se je ne da zahtevati saj je večina, znano,  itak nima.


Gost

#57

2014-12-20 19:46

Predčasne volitve niso rešitev, ker ni prave alternative. Kaj pa če zmaga pravnomočno obsojeni? Vse druge oblike zahtev in upora civilne družbe so dobrodošle in pravzaprav nujne.

Gost

#58 Re: Re:

2014-12-20 19:49

#37: Le - Re:  

 Nekaterim še ni jasno in nikakor ne morejo jasno uvideti, da mi sploh še nismo v 19. stoletju.

Gospoda. Mi smo žal šele v 16. stoletju. Oziroma smo toliko nazaj padli!


Gost

#59 Re: Re:

2014-12-20 19:52

#30: zdravko - Re:  

 Se strinjam. SMC laže. Cerar ne uresničuje niti sledi tega zaradi česar je dobil volitve. Dobil pa jih je s prevaro.

Zelo bo padel. Zelo. V letu 2015 bo letel, kot je dolg in širok. Jabolko res ne pade daleč od drevesa. ŽAL.


Gost

#60 Re:

2014-12-20 19:53

#44: -  

Absolutno se strinjam. Danes smo videli, da je Janša celo organiziral svojo proslavo, s svojo vojsko. In obiskal jih je tudi Pahor. Bravo, bedak! Pa vendar: "ulica" ni pravi kraj za upor! Nadaljujmo z zbiranjem podpisov (tudi s pomočjo ZL, če so zainteresirani, seveda), vložimo podpise za referendum, podajajmo ovadbe, obveščajmo medije, nadaljujmo pot, ki smo si jo prvotno zastavili. Vse ostalo (demonstracije, ki po želji nekaterih lahko postanejo nasilne) gre samo v prid pravnomočno obsojenemu poslancu.


Gost

#61 Re:

2014-12-20 19:56

#22: -  

 Ima še veliko milijonov od orožja..nenazadnje. Ima US, ki je nastavljeno (bilo) od njega in ga bo opralo vsakega kriminala. Povsod ima nastavljene svoje ljudi. Podpira ga emigracija iz tujine in ga tudi financira. Podpira ga CIA (skrivoma), ima svoj parajugend vojsko in vse druge vzvode, da nas povede v leto 1941.


Gost

#62 Re: Re:#23

2014-12-20 20:10

#39: - Re:#23 

 Potem pa prenašajte kaos diktature še naprej. In seveda - uživajte v njem.

Se res ne splača trošiti energije...


Gost

#63

2014-12-20 20:14

Dragi Tugo, kar koli napišeš, Butalci ne bodo razumeli. Žal je takih v naši družbi toliko, da nam bodo večno vladali. Saj jih tudi Butalci izvolijo za oblastnike.

Gost

#64 Re: Re:

2014-12-20 20:14

#25: franco - Re:  

 Podpišem Franco.

Mojo rodno Štajersko so nam mafijaši načrtno(!)  totalno uničili, enako Prekmurje. Vsi ti ljudje tukaj gremo jutri nazaj k Avstriji in ven iz tega smrada! Pojdite na teren na to slovensko periferijo. Ljudje se tukaj na LJ dobesedeno poserjejo, do nje ne čutijo drugo, kot bes. LJ nas je izdala že večkrat.


Gost

#65 Re:

2014-12-20 20:28

#23: Tugo Zaletel -  

"Tudi sam nisem za "ulico". Prvič sem prestar, da bi v mrazu rogovilil po trgih in nosil transparente, ki jih nihče ne vidi ter vpil parole, ki jih nihče ne sliši, drugič pa, dandanašnji delati revolucijo z "vilami in grabljami" je popoln nesmisel, ker ne ljudstvo ne oblast več ne vesta, za kaj se ti orodji uporabljata. Slišati je  kot hud paradosk, a je vedrale res: Proti neumnosti se je treba boriti s pametjo-  Pamet je edino orožje, ki ga oblastniki ne znajo uporabljati in so zato proti njej nemočni. Aktivno državljanstvo in neposredna demokracija sta orodji in orožji, ki ju moramo uporabiti, da se rešimo pijavk in zaživimo človeka vredno življenje. Če ne mi, pa vsaj zanamci. lp"

 

Kaj se je zgodilo od takrat? Grožnje SDS? Pritisk ZL?


Gost

#66

2014-12-20 20:55

Pa še nekaj stvari se mi podi po glavi: če že gremo na cesto, moramo imeti točno določene zahteve, ne pa kar nekaj na splošno "proti vladi".
Poleg tega me zanima kje pa piše da ima finančni minister vse prav? Če "stari" ekonomisti podpisujejo peticijo proti prodaji srebrnine? Zakaj jih pa ne povabi in povpraša o njihovih predlogih? Poleg tega me zanima ali je naključje, da je njegov prijatelj Kordež prišel iz zapora takoj, ko je gospod minister zasedel prestol?
Klanjamo se Evropi in si ne upamo stresti slabe banke, ker "kaj bodo pa rekli"! Lepo vas prosim, treba je najti ovinke in bližnjice, da bo nam bolje! Ne pa da jih ubogamo
.
Toliko, če vas še kaj zanima, se lahko dobimo in kakšno konkretno rečemo.
Že četrt stoletja nam kroji usodo šiptarski pankrt in norec - če je to normalno, naj me hudič vzame.
Zahtevati bi morali tudi odstop ustavnih sodnikov, saj so vsi njegovi plačanci.
Počistiti na vseh nivojih, tole gre vse prepočasi.

pa lep večer!

Gost

#67

2014-12-20 21:07

Dober dan Tugo,
"Ohladi malo"! Gremo popravljat zakon, družbo...
Gremo po poti legalnosti in reform, pomagajmo vsakokratni oblasti normalizirati državo. Zato počakajmo potrpežljivo odločitev Vrhovnega in Ustavnega sodišča in vmes pripravimo referendum, da se pomaga parlamentu sprejem zakonodaje, ki bo preprečila kandidaturo vseh slovenskih zapornikov na naslednjih volitvah.

Če pa že gremo delat škandal, ustanovimo stranko: Zaprtih Zapornikov & Civilne Družbe (ZZ&CD), ki bi prek svojih parlamentarcev (svobodni zaporniki) vložila predlog spremembe zakona o lopovih-kandidatih: ..."zaporniki v času trajanja kazni ne volijo, ne kandidirajo in imajo omejen dostop do interneta..." Takšen program zagotavlja velik uspeh na volitvah,sicer tudi nekaj tveganja pri glasovanju "naših" v "lopovskem" parlamentu.

Državljan Boris Depolli je v komentarju (gost št.15.) precizno definiral pozicijo Cerarja.
Zato je edina prava pot: REFERENDUM !!!
pajdo izola


Gost

#68 Re:

2014-12-20 21:34

#23: Tugo Zaletel -  

 Tugo, mirno kri, ne daj se sprovocirati, ker to je najslabša varianta. Opazujem, da nas res čisto vsi politiki nategujejo, ne glede na opcijo. Nihče si ne upa dregzati v srž problema - skorumpirana politika in sodstvo. Da bi rešili te probleme imamo odprte vse opcije. Npr. da bi dosegli to kar hočemo, se organizirajmo, ustanovimo stranko, ki se bo res obvezala da bo uresničila to, kar tukaj komentiramo in še veliko drugega. Vse to lahko uredimo tudi z ali brez ZL. Uresničimo svoje zahteve tako da se ta čas mirno pripravimo na vse probleme, tudi ekonomske in socialne, stiske preprostih in poštenih ljudi. Mislim, da res ni tak problem ustanoviti stranko in potem orgnizirano napredovati po korakih. Mislim, da je to edina realna možnost, ker le tedaj bomo res aktivni državljani, ki se bodo lahko direktno borili za demokracijo. Menim, da se znamo orgaizirati, saj nas je že sedaj več kot 17.000, ki mislimo enako. Program bi pa tudi naredili skupaj. lep pozdrav, Dušan Mačak     


Gost

#69

2014-12-20 21:37

ne vem če je prava pot zrušiti to vlado. Bo dovolj da jo opomnimo, da je sklenila spoti. Bolj kot Janša me moti spisek prodaje našega premoženja. Sem že podpisala peticijo, ki jo organizira Mladina, vendar bi bil potreben še kakšen večji korak. Morda tudi s pomočjo sindikatov, saj njim tudi ne more biti vseeno.
lp
Saša

Gost

#70

2014-12-20 21:45

(odgovor Dušanu Mačaku)

Saj smo že v raznih strankah. Sprememba enega zakona ne more biti program stranke.Še desus ima več programa:1.vsi takoj v penzijo, 2.ne nižat penzij, 3.DESUS ima program!
lppajdo


Gost

#71

2014-12-20 21:46

Se takoj podpišem spodaj!
Miran
Miran

#72 Re:

2014-12-20 21:50

#69: -  

Se mi zdi da sindikatom ni vseeno, za to se držijo svojih stolčkov. pravih upornikov v sindikatu ni več. Kdor dobi več kot 1500€ ne more biti revolucinar in upornik! Že skrbi za svojo plačo!

 Samo delavec je lahko v vodstvu sindikata. Oprostite vsi doktorji in profesorji... Ampak tako to žal je!

 


Gost

#73

2014-12-20 21:53

Se strinjam

Gost

#74

2014-12-20 22:12

xxxxxxxxxxxx
Marjana Kožuh

#75 Re: Re:

2014-12-20 22:16

#68: - Re:  

 Brez zamere, zdi se mi, kot da berem Cerarjev predvolilni govor...Spet bo nastala stranka "poštenih", in ponovila se bo zgodba SMC...(se opravičujem za nihilizem).