ZA OHRANITEV NOVEGA ZAKONA O ZAKONSKI ZVEZI IN DRUŽINSKIH RAZMERJIH


Gost

#51

2015-03-10 22:28

Za naše pravice se gre!!!!! Vi pa nič junija boste pa imeli parado, kljub temu, da bodo vse pravice izenačene vsaj predvidevam, če se ne boste doma lišpali medtem, ko bo referendum. Danes pa se vsi drugi borijo za naše pravice.
Organizirajte demonstracije pred CERKVAMI, pred sedežem SDS pred ustavnim sodiščem..... NE NE vi boste junija organizirali parado. Kaj sploh ta parada želi povedat???
Organizirajte mirne proteste in boste imeli podporo kot na nobeni paradi. Na take parade, ko pa so borbe za miss geja in ne za pravice gejev pa jaz ne bom hodil.

Gost

#52

2015-03-10 22:28

Spolna usmerjenost, barva kože, vera,narodnost in ostale osebne okoliščine niso nekaj po čemer bi se ljudje delili. Vsako nestrpnost bi morali obsoditi, ker so lahko posledice veliko hujše kot si človek predstavlja.

Gost

#53

2015-03-10 22:28

Ljudje, grozi nam izumrtje! Sicer res, da nas je že 7 milijard in da svetovna populacija raste malodane eksponentno, a vseeno - grozi nam izumrtje, če bomo podprli ta zakon!
Hmm? Mogoče pa grozi izumrtje le vsem nestrpnežem, katerih je iz dneva v dan manj, nasprotovanje noveli zakona pa je le njihov krik obupa, kaj pravite?

Mia

#54 Človekove pravice

2015-03-10 22:28

Ljudje, tukaj gre za človekove pravice, in človekove pravice so pravice VSEH ljudi. Nihče nima pravice odločati o tem, če se JAZ lahko poročim z MOJO punco. Imeli bova tudi otroke in bova ljubeči mamici. To, da širite negativno propagando je zelo nepravično, saj jaz vam nisem nikoli zanikala osnovnih človekovih pravic, med drugimi tudi pravice do VERE, čeprav se morda meni zdi absolutno nesmiselno verjeti v Boga in širiti sovraštvo v Njegovem imenu.

Vsak ima pravico živeti po svoje in verjeti v karkoli ga že dela srečnega in mu daje moč in smisel v življenju.


Gost

#55

2015-03-10 22:32

PODPISUJTE in predvsem DELITE NAPREJ!! facebook, twitter, gmail - katerokoli socialno omrežje!


delitev linka vas nič ne stane, s tem pa IZBOLJŠUJETE ŽIVLJENJE MNOGIM SODRŽAVLJANOM IN SODRŽAVLJANKAM!


Gost

#56 Re: Človekove pravice

2015-03-10 22:32

#54: Mia - Človekove pravice 

 

Evropsko sodišče: istospolne poroke niso pravica!

Homoseksualni par iz Avstrije se je na vsak način želel poročiti. Ker jima domovina tega ne omogoča, sta se obrnila na Sodišče za človekove pravice v Strasbourgu, ki pa se z njima ne strinja. Prepoved homoseksualnih porok nikakor ne predstavlja kršenja človekovih pravic.

Evropske države niso zavezane temu, da bi morale dovoliti poroke homoseksualnih parov, je leta 2010 presodilo Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu ob tem, ko je zavrnilo primer dveh homoseksualcev iz Avstrije, ki sta se nanj obrnila zaradi diskriminacije, ker jima oblasti ne dovolijo poroke.

Velika večina izmed 47 držav članic Sveta Evrope homoseksualnih porok ne dovoljuje

Razsodba sodišča je na laž postavila vse tiste, ki so pri zahtevah za redefinicijo zakonske zveze sklicevali na mednarodne dokumente ali celo na človekove pravice. Kot je sodišče pojasnilo svojo odločitev, člen 12 Konvencije o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin, ki se nanaša na pravico do poroke, voditeljev držav ne zavezuje k omogočanju možnosti poroke za homoseksualce pare. S tem ko je zakonska zveza opredeljena kot skupnost moškega in ženske, se nikakor ne kršijo človekove pravice, kot so zapisane v Konvenciji človekovih pravic in temeljnih svoboščin Sveta Evrope. Sklicevanje homoseksualnih organizacij in Vlade R. Slovenije, da je poroka dveh homoseksualcev in pravica do posvojitve del temeljnih človekovih pravic, nikakor ne drži. Kot sicer piše v omenjenem členu, imajo moški in ženske, zreli za zakon, pravico skleniti zakonsko zvezo in ustanoviti družino v skladu z domačimi zakoni, ki urejajo uveljavljanje te pravice.

Primer sta sprožila 48-letni Horst Michael Schalk in njegov partner, 50-letni Johann Franz Kopf z Dunaja, ki se že od leta 2002 z avstrijskimi pravosodnimi organi zaman borita, da bi se lahko poročila. Na koncu sta se obrnila še na sodišče v Strasbourgu, ki pa jima ni dalo prav.

Povzeto po: lifesitenews.com


Gost

#57 Re:

2015-03-10 22:34

#55: -  

 TOČNO TAKO - vsi na upravne enote in potem na referendum - PROTI nenaravnim zakonom!


Gost

#58 Re: Človekove pravice

2015-03-10 22:36

#54: Mia - Človekove pravice 

 

sodba ESČP v Strasbourgu v zadevi »Gas in Dubois proti Franciji« je potrdila ravnanje francoskih oblasti, ki niso dovolile posvojitve otroka s strani istospolne partnerice otrokove biološke matere.

Sedemčlanski senat sodnikov, v katerem je sedel tudi slovenski sodnik prof. dr. Boštjan M. Zupančič, je razsodil, da takšno oblastno postopanje ne pomeni kršitve Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin (EKČP). Če v roku treh mesecev ne bo podana zahteva za ponovno obravnavo zadeve pred velikim senatom, bo sodba postala dokončna.

Pritožnici sta bili istospolno usmerjeni ženski, ki živita skupaj. Zatrjevali sta, da so francoski organi s tem, ko so zavrnili pritožbo ene od njiju, da bi posvojila biološkega otroka druge, kršili načelo prepovedi diskriminacije iz 14. člena v zvezi s pravico do zasebnega in družinskega življenja iz 8. člena EKČP.

Sodišče je s svojo odločitvijo posredno pritrdilo nasprotnikom Družinskega zakonika, da v Sloveniji ni pravno utemeljenih razlogov, zaradi katerih bi morali spreminjati dosedanjo opredelitev temeljnih družinskopravnih institutov.

Tako iz slovenske ustave kot iz »evropske ustave človekovih pravic« (EKČP) namreč izhaja, da pri poskusih izenačevanja istospolnih partnerstev z zakonsko zvezo ali zunajzakonsko skupnostjo ne moremo govoriti o splošni in univerzalni človekovi pravici.

To je treba upoštevati toliko bolj, ker je razlikovanje med različnimi oblikami partnerstev ne le ustavno dopustno, ampak tudi potrebno. Utemeljeno je v stvarni predpostavki, da v zvezi med moškim in žensko načelno obstaja odprtost za novo človeško življenje, posredno pa tudi v vidikih, ki so pomembni za otrokov zdrav osebnostni razvoj.

Spomnimo: Evropsko sodišče za človekove pravice je najstarejša vseevropska meddržavna organizacija in je sodno telo Sveta Evrope. Slednji ni organ Evropske zveze, ampak je samostojna mednarodna organizacija, ki združuje predstavnike kar 47 držav članic iz evropske regije.

Vse članice Sveta Evrope so se z vstopom zavezale zavezale k spoštovanju človekovih pravic, demokracije in vladavine prava. Slovenija je polnopravna članica postala leta 1993. Izjava za javnost ESČP glede sodbe Gas in Dubois proti Franciji je dostopna tukaj.


Gost

#59

2015-03-10 22:38

S predlagano spremembo ureditve zakonske zveze  so institut zakonske zveze vrednostno izvotlili. V obstoječem zakonu, ki ureja področje zakonske zveze in družine je jasno določeno, da je pomen zakonske zveze v zasnovanju družine. Spremembe pa nasprotno ne določajo nikakršnega pomena, cilja ali smisla zakonske zveze. Zakonska zveza bo torej po novem sama sebi namen. V tem primeru se najbrž odpirata samo dve pravno – logični posledici. Bodisi takšne zakonske zveze ne potrebuje nihče in je niti ni smiselno pravno urejati bodisi mora biti takšna zakonska zveza odprta za vse mogoče variante življenjske skupnosti oseb, ne glede na starost, število, sorodstveno razmerje itd. Vse kaj drugega bo namreč neustavna diskriminacija glede na osebne okoliščine.

anonimec

#60 Re: Re: Re: Re:

2015-03-10 22:43

#37: - Re: Re: Re:  

 če ti kej ni pru lahk greš živet v idijo tam homoseksulace pobijajo ok

Mia

#61 Uradna izjava psihologov

2015-03-10 22:47

Sploh ne mislim več kometirat, dokler ne boste razumeli pomena besed ČLOVEKOVE PRAVICE.

Za konec še nekaj za prebrat - tole je za vse, ki trdite, da imajo otroci istospolnih parov težko otroštvo in nevemkakšnevse psihološke travme:

http://www.klinicna-psihologija.si/docs/uradna_izjava_druzinski_zakonik.pdf


Gost

#62

2015-03-10 22:48

-??? Za otroke gre. Ker joke.

dva centa

#63

2015-03-10 22:50

Ljudje božji, pa kaj za vraga za vas pomeni "naravno"?!

Kaj ima pri temu narava?!

TO da so eni hetero-, drugi homo-, tretji trans- (itd,) -seksualci  je v prvi vrst NARAVNO! ljudje se različno rodimo, in imamo različne genitalije med nogami, samo za to poskrbi narava.

ZAKON definitivno ni naraven. To smo si izmislili ljudje.

to da sta le moški in ženska lahko zakonca tudi ni naravno. Da sta ženska in ženska lahko zakonki tudi ni naravno.

vse kar smo si mi izmislili ni naravno. etikete in stigme niso naravne. diskriminacija ni naravna.

vse kar nas obkroža in način kako mi živimo, smo si izmislili ljudje in tako tudi to poimenovali.

VSI SE RODIMO ENAKI, ZAKAJ NE MOREMO TAKO TUDI OSTATI?!

velikokrat se sprašujem, kako lahko ljudje, ki zavestno diskriminirajo in kradejo pravice drugim ponoči spijo. Gledam slike protestov in vidim večinoma stare ljudi. razumem, da je slovenija zelo tradicionalna država kar se tega tiče in čeprav res nikomur ne želim slabega, si vseeno ne morem pomagati misliti, da ko starejših generacij ne bo več in bomo mlajši prišli na vrh, bo naš svet lepši.

 

 

 


Gost

#64 Re: Re:

2015-03-10 22:52

#57: - Re:  

 pa a smo mi v vrtcu?!


Gost

#65 Re: Re: Re:

2015-03-10 23:01

#64: - Re: Re:  

 sj to.. se otrocki v vrtcu ne diskriminirajo.. no dokler jim njihovi starsi ne ubijajo v glave koga use sovrazt ker je drgacn od njih.. mi v 21.stoletju enipa se toucejo kamn ob kamn.. namest d bi jih ucil ljubezni do socloveka in sprejemanje in spostvanje drugih


Gost

#66 Re:

2015-03-10 23:03

#62: -  

 sj to.. kok svinjsko!!! Da skrivajo diskriminacijo in nestrpnost pod imenom da gre za otroke bruhh.. da jih ni sram!!!


Gost

#67 Re:

2015-03-10 23:07

#63: dva centa -  

 se strinjam! Ce naumo izumrl k se bomo med sabo poklal kr smo si razlicni.. zrd vere, spola, velikosti, teze, spolne usmerjenosti, narodnosti... skoda res skoda.. namest da bi blo govora o ljubezni, solidarnosti, spostovanju so cloveka... al pa saj res d se bi boril za otroke, ki so zlorabljeni, lacni...


Gost

#68 Re: Re: Re:

2015-03-10 23:14

#48: - Re: Re:  

 Dj si mal preber.. pa mogoče še kej druzga kdaj.. mogoče kako knjigo


Gost

#69

2015-03-10 23:21

Toliko podpisov, pa sploh ne rabimo maše. 


Gost

#70

2015-03-10 23:26

Konec diskriminacije s strani verskih fanatikov!

Gost

#71 Re:

2015-03-10 23:26

#69: -  

 hahaha prou nasmejala sm se :D


Gost

#72 Re: Re: Re:

2015-03-10 23:30

#25: - Re: Re:  

 Definiraj nenaravno!?


Gost

#73 Re: Re: Re: Re:

2015-03-10 23:33

#72: - Re: Re: Re:  

 Pravi državljani ne podpiramo nenaravnih stvari npr. tehnologije, plastike ... 


Gost

#74

2015-03-10 23:50

sem maica nič drugačna od drugih le preprost človek.zame je pomembno izpostaviti,da je človek le človek in je popolnoma nesprejemljivo in nedopustno da nebi imel kakršnihkoli pravic kot vsi ljudje,prav je da se to uredi,da ne prihaja do diskriminacij nasilja in do neke izločitve iz vsaKDANJEGA NORMALNEGA ŽIVLJENJA.

Gost

#75

2015-03-10 23:54

Pa kaj se grejo v RKC? Imajo pravico nestrinjanja z novelo, da pa organizirajo podpisovanje PROTI, pa se mi zdi protizakonito.