Razkrijmo bancno luknjo v celoti

Stopite v stik z avtorjem peticije

Ta tema pogovorov je bila samodejno ustvarjena iz peticije Razkrijmo bancno luknjo v celoti.


Gost

#51

2013-12-31 08:46

Če bi bilo pol milijona podpisov, pa mediji in oblast še prdnila ne bi!!
OPS

#52 SPOŠTOVANI

2014-01-04 14:54

Z nobeno peticijo ne boste ničesar razkrili. Škoda ene črke odtipkati.

halooooooooooo, poglejte koliko peticij je tukaj nanizacih, ena imna celo preko 29 tisoč podpisov podpore pa si lahko z njo nekaj obrišete.

Peticija, ki zadaj nima zakona, da se gre potev v parlamentarno proceduro -obravnavo in glasovanje je nična in taka peticije, ki ima zadaj Zakon OPS je edino ta, ki jo najdete v povezavi. Ta zakon pa odpravlja vzroke, ki so povzročili nešteto negativnih posledic, tudi bančno luknjo. In res bi bilo dobro, ko bi kaj prebrali in premislili preden kar nekaj podpišete.

Edino s podporo temu zakonu, boste sigurni, da se bo nekaj zgodilo. Vse ostalo je ubadanje s posledicami, ko to lahko počnete še naslednjih 20 let, ker bodo vzroki ostali nedotaknjeni, ki negativne posledice povzročajo. Ne razmete? Berite www.gibanje-ops.com

Peticija za Zakon OPS je pa tukaj:

http://www.pravapeticija.com/sprejem_zakona_ops_-_zakon_za_odpravo_vseh_privilegijev_v_rs

Gost

#53

2014-01-04 18:58

Upam da v izkopu bančne luknje ni sodeloval Jankovič,ima da vrne vse do zadnjega centa.

Gost

#54

2014-01-04 21:06

lOPOVE JE TREBA ZAPRETI TAKOJ SAJ JE LE TO EDINA POT DA SE RESIMO TEGA RDECEGA GNOJA







Matjaž Štuhec

#55 Re: SPOŠTOVANI

2014-01-05 06:53

#52: OPS - SPOŠTOVANI

Da, se strinjam z vami vendar je med najinim razumevanjem peticije kot instrumenta demokracije bistvena razlika. Moj namen v peticiji je predvsem dvigovanje praga zavedanja, da noben ukrep tudi ne ta, ki ga predlagate vi, ne bo prijel, če se bistvena stvar ne razreši. Vsak ukrep, ki ga bo predlagala vlada, parlament ali civilna družba in bo imel fiskalne posledice ne bo imel učinka, če bodo za njegovo financiranje skrbeli bivši roparji družbenega premoženja. Verjetno se strinjava, da je privilegije treba odstraniti iz tega sistema vendar je to proces ki bo trajal tja nekje do deset let od implementacije zakona in tega časa preprosto nimamo več. Mi moramo vedeti danes komu lahko še zaupamo in komu nikoli več. To je temeljni gradnik zdrave družbe na kateri lahko uspe vaša pobuda in ki jo z veseljem podpišem.

 

 

Simon čolnič
Gost

#56 Re: te zgodbice iz ozadja so premalo znane, pa velikokrat zelo važne

2014-01-05 10:00

To objavo je odstranil pisec objave sam (Show details)

2014-01-05 10:02



Gost

#58

2014-01-05 11:04

Povedati je potrebno, da si bo narod pravico do zahtev peticije izbojeval pa tudi če bo potrebno uporabiti fizično silo. Še pomnite kako narod stopi skupaj ko je potrebno braniti domovino?? S to peticijo vsekakor branimo domovino.

Gost

#59

2014-01-05 11:52

Na sodišče z tistimi,ki so povzročili bančno luknjo...!!
OPS

#60 Spoštovani gospod Štuhec!

2014-01-05 17:07

Niste žal prebrali Zakona OPS, da bi razumeli, da je ravno Zakon OPS tisti instrument, ki bo takoj, ko bo začel veljati od vseh vzvodov odločanja odstranil kadre, ki so jih namestili na položaje tisti, ki vladajo v Sloveniji že kakšnih 70 let. Potem bo takoj možnost, da se razkrije vse rabote, ki so jih počeli od leta 1941, ker danes prav njihovi nameščenci ščitijo tudi bančne roparje.

Torej Zakon OPS ukinja vzrok za vse več negativnih posledic. ČE STOPIMO SKUPAJ BO SPREJET V MANJ, KOT POL LETA, SKUPAJ Z NOVO USTAVO, SAJ JE ZDAJŠNJA PRAVA KATASTROFA, SAJ PO DANAŠNJI USTAVI LJUDSTVO NIMA NOBENE MOČI V ROKAH, PAR POSAMEZNIKOV.

Premislite malce bolj, vprašajte, če vam še kaj ne bo jasno in gremo skupaj za ZAKON OPS.

Tukaj je pojasnjeno zelo na enostaven način kako priti do uveljavitve Zakona OPS, v 7. členu zakona pa piše kako odpraviti privilegij negativne kadrovske selekcije.

http://www.gibanje-ops.com/dejavnosti-gibanja-ops/drugacna-politika/548-skupni-imenovalec-za-zdruitev-in-ukrepanje-slovenskega-naroda-zakon-ops


Gost

#61

2014-01-05 19:45

denarja ni

Gost

#62

2014-01-05 19:47

naj vrnejo ves denar ki so ga pokradli in odpeljali v južne republike da ga zdaj s kamioni vozjo nazaj hrvatom

Gost

#63

2014-01-05 20:02

Menim,da je prav ,da se enkrat za vselej ,razrešijo take zadeve,saj konec koncev,smo mi davkoplačevalci tisti,ki moramo ,zato plačevati,kar so si drugi nagrabli,to ni v nobeni državi,vzamimo si za v zor Islandiji,tako bi morali tudi pri nas narediti...
Padobranac iz Niša

#64 Re: SPOŠTOVANI

2014-01-06 00:25

#52: OPS - SPOŠTOVANI

Spoštovani Pojoči Major, ti si pa za hece. Najprej zatrdiš: "Z nobeno peticijo ne boste ničesar razkrili. Škoda ene črke odtipkati", potem pa napelješ vodo na svojo peticijo.  Haloooooooo  !!!

Matjaž Štuhec

#65 Re: Spoštovani gospod Štuhec!

2014-01-06 01:17

#60: OPS - Spoštovani gospod Štuhec!

Vsaka peticija je glas civilne družbe in vsaka ima svojo sporočilo. V tem, da debatiramo katera peticija ima večjo težo in katera je "boljša" samo dokazujemo kako nespretni smo v izvajanju demokracije in kako sami skrbimo, da ostajamo neenotni in nekonsistentni in s tem onemogočamo sami sebe. Skregano ljudstvo ni opozicija nikomur in na takšnem nivoju sistemska korupcija cveti bolj kot še kadarkoli. Zato moja peticija tudi ni temu namenjena. Njen namen je čista in preprosta resnica, tukaj in zdaj, ne glede na to kaj bo pokazala. Zato nima barve in ne političnega predznaka. Je preprosto glas ljudstva, tistega ki hoče, preden še kaj stori v tej državi vedeti komu še lahko zaupa......

Prebral sem vaš predlog zakona in poznam zakonodajno proceduro zato vam lahko brez slabe vesti rečem da občudujem vaš optimizem, ker v luči stanja, ki sem ga prej opisal skoraj ni mogoče najti dovolj podpore za takšne spremembe. To kar želite vi v obliki kot ste si jo zamislili je revolucija, ta pa kot vam je sigurno poznano najraje žre lastne otroke.


Gost

#66

2014-01-06 03:25

TO SI PA RES ŽELIM OD SRCA, IN DA SE JIH OBSODI.
Zlatko

#67

2014-01-06 10:42

http://www.val202.si/2013/12/velika-zarota-dokapitalizacija-slovenskih-bank/

Ni bančnega ropa brez luknje!
"Bančni rop bi morali prepoznati v sekundi, ko se je zgodil, ne pa, da cincamo in dvomimo v to, kar nas je doletelo."
Marko Radmilovič  /  17.12.2013

Danes pa vam kot prvi v naši oddaji razkrijemo veliko zaroto, ki se ji reče dokapitalizacija slovenskih bank. Stvari niso namreč tako preproste, kot bi nam jih radi predstavili. Ne gre le za bankirje, ki mečejo denar proč in za nas, ki jim ga vedno znova dovažamo v trezorje. Gre za veliko več.Prvi del prevare je bila uvedba prave terminologije. Ste morebiti pomislili, zakaj se manku v bankah reče luknja? Seveda ste, vendar niste prišli do pravilnega zaključka … ki pa je naslednji.
Pred razkritjem rezultatov stresnih testov se je vsa duhovitost in lucidnost in ostrost in satiričnost na Slovenskem ukvarjala z izrazom “stresni!”
Duhovičili smo, da je bolelo, o tem, koga bo stres, kdaj je kdo pod stresom, ali je koga streslo in tako naprej in tako nazaj. Med tem besedičenjem pa smo pozabili na podrobnost, ki pa jo je guverner resda povedal nekoliko nonšalantno. Namreč ob objavi rezultatov je med opisovanjem metodologije razložil, da sta stresni test oz. skrbni pregled naši bank opravili dve ugledni tuji ustanovi. Ena je pregledovala slovenske banke od zgoraj navzdol, druga pa od spodaj navzgor.
Ni povedal, čemu tako, ali da se na sredini srečata, ali da vsaka dobi svoj rezultat, pa ju potem primerjata … a dejstvo je, da smo imeli pregledovalce, ki so – bodimo nekoliko manj poljudni kot je bil guverner – banke pregledovali po vertikali. Torej, če hočeš banke pregledovati po vertikali, pa potrebuješ luknjo.
Za pregled od spodaj navzgor in od zgoraj navzdol potrebuješ jamo, luknjo, če ne votlino. Kako bi pregledovali po vertikali, če bi imeli negativno bilanco ali manko ali minus – ali kar je podobnih suhoparnih izrazov? Potrebuješ luknjo in pustimo vprašanje, ali je luknja že od nekdaj, ali pa smo jo izkopali na novo … A vendar ne pozabimo znamenitega vpisa v Postojnski jami, ki ga pripisujejo obisku etiopskega cesarja: “Narod, ki ima takšno luknjo, ne more propasti,” je vzkliknil večni navdih vseh rastafarijancev. Ter se motil.
Ampak pustimo podrobnosti. Ko so torej skrbni pregledovalci dveh uglednih mednarodnih ustanov skrbni pregled in stresni test končali, eni zgoraj, eni spodaj, so našli teh nekaj milijard minusa. Se pravi, da je volumen luknje odvisen od zračnega tlaka: ali tri ali pet milijard. In zdaj sledi kleč vse zgodbe. Vsi vemo, da med pregledom od zgoraj navzdol in od spodaj navzgor niso evidentirali vsega izginulega denarja. Nemogoče.
Če bi hoteli vedeti, koliko je slovenska bančna luknja resnično globoka, bi morala ena ekipa uglednih mednarodnih računovodij pregledovati z leve na desno, druga pa z desne na levo.
Ker v Sloveniji se od zgoraj navzdol in od spodaj navzgor ne zgodi skoraj nič. Oziroma se zgodi pet milijard. Se pa v Sloveniji toliko več dogaja od leve na desno in z desne na levo. Ker pa takšnega pregleda, ki bi sledil izginulemu denarju po horizontali, se pravi z leve na desno in z desne na levo, nismo bili deležni, še danes ne vemo, kolikšna je slovenska bančna luknja. Oziroma vemo, koliko je globoka, ne vemo pa, kako velika je.
Luknja pa je pomembna še zaradi nečesa; bančnega ropa ni mogoče izpeljati brez luknje! Kajti ni jasnega razloga,
zakaj slovenske bančne zgodbe ne opisujemo z izrazom,
ki je v uporabi zadnjih tisoč let.
Namreč, če kdo iz banke nepooblaščeno odnese denar, je to pač
bančni rop.
Da smo v javnosti padli na limanice in pristali na nekakšna tehnicistična in zapletena računovodska poimenovanja, je še posebej neverjetno. Sploh, če pomislimo, da je bančni rop ob seksu, vremenu in umorih ena najbolj izpostavljenih tem v popularni kulturi. Spomnimo se vesternov, spomnimo se »Oceanovih 11«, Ala Pacina in Roberta De Nira v »Vročici«, spomnimo se romanov, spomnimo se Monte Crista ne navsezadnje.
Bančni rop bi morali prepoznati v sekundi, ko se je zgodil, ne pa, da cincamo in dvomimo v to, kar nas je doletelo.
Seveda moramo nekoliko pogledati v fenomenologijo bančnega ropa.
Obstajata dve osnovni vrsti bančnega ropa.
Prvi je tak, ko so v banki še stranke: »Roke gor in da mi nihče ne pisne, to je rop!«
Potem pa je še drugi rop, ki se zgodi brez občinstva. Vendar s pomočjo luknje.
Pri nas je šlo za kombinacijo obojega. Oropali so nas, medtem ko smo v bankah čakali pred okenci in da, pri ropu so uporabili luknjo.
In še zaključek. Bančni ropar ima, odvisno od perspektive, različne interpretacije. Nekateri avtorji ali kulture ali pa obdobja jih imajo za herojske, genialne zvijačneže, ki ropajo velikim korporacijam in simbolizirajo boj malega človeka proti sistemu. V drugih upodobitvah pa so bančni roparji samo barabe. Pri nas – ah, mi Slovenci – pa se je spet vse obrnilo.
Pri nas so bogataši oropali reveže in se s tem neverjetno približali preroškemu Alanu Fordu, ki kot svojevrstnega antijunaka uvede Superhika …
ob tem pa slovenski bančni roparji niso prepoznani kot barabe,
temveč ostajajo ugledni in spoštovani stebri družbe.
OPS

#68 Spoštovani gospod Štuhec!

2014-01-06 20:33

Tole je pač lahko mirne veste rečemo zelo veliko vaše nepoznavanje ljudovlade, ki jo še vedno kljub veliki okrnjenosti zagotavlja 3. člen slovenske ustave, ki pravi:

"Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe.

V Sloveniji ima oblast ljudstvo. Državljanke in državljani jo izvršujejo neposredno in z volitvami, po načelu delitve oblasti na zakonodajno, izvršilno in sodno."

Zanimivo je, da Ustava RS v tem členu na prvo mesto postavlja uresničevanje oblasti ljudstva neposredno in šele potem z volitvami.

Torej, to vaše nepoznavanje pomeni, da ne veste, da je ljudstvo tisto, ki ima pravico sprejeti kateri koli zakon, ki bi izboljšal njegovo življenje. Zakon OPS tako, kot je predlagan daje možnost za izboljšavo življenja najmanj 80% neprivilegiranim ljudem in odpravlja kršenje človekovih pravic vsem neprivilegiranem, ki moramo plačevati neupravičene privilegije vsem, ki jih imajo.

Torej razložite temu narodu kako urediti, da v tej državi ne bomo imeli več privilegiranih ljudi med katere sodijo tudi tisti, ki so se dokopali do različnih tudi najvišjih položajev zaradi privilegije politične ali ideološke pripadnosti in ne za to, ker bi bili izbrani na odgovoren položaje na podlagi javnih in transparentnih izborov ter na podlagi izključno meril stroke morale in etike?

Mi bi to storili z predlaganim Zakonom OPS, ker je to nujno narediti, če hočemo iz narodovega telesa izrezati rakasto tvorbo, ki je pogoj, da bo Slovenija ozdravela in šla po poti drugačnega življenja.

O kakšni revoluciji govorite? Revolucija bo jutri in to za to, ker bodo lačna in razjarjena "raja" zgnana na ulice in trge, da bi obračunala s svojimi krvniki a so ti tako pretkani, da jo bodo s svojimi plačanimi provokatorji sprovocirali, da se bodo ljudje znova pobijali med sabo.

Kdo, vas sprašujem bo upal biti proti, ko bo ljudstvo, večina rekla, da hoče ta zakon sprejeti in hočejo, da bo začel veljati??? Rad bi videl tega junaka. Samo oblastnikov je potem izbira ali se bodo umaknili s močjo Zakona OPS ali pa z močjo volje ljudstva, ki bo moralo uveljavitev členov zakona vzeti v svoje roke.

Lepo, da se greste peticije za odpravo posledic, pravzaprav gre v vaši peticiji za razkrivanje šele, ko se najbrž ne zavedate, da ne bo luknja nič manjša, če boste zvedeli kdo je dobil kredite? Sicer pa se to v glavnem že ve za velike zneske. Boste kaj bolj srečni, če boste zvedeli, da so dobili kredite brez pokritja levi in desni priskledniki?

Veli bolje bi bilo, ko bi zagnali peticijo z zahtevo kaznovanja Odgovornih v Banki Slovenije, nadzornih svetov in vseh članov uprav in finančnih ministrov ter predsednikov vlad, ki so glavni odgovorni za to, da se je kradlo v naših bankah. Če si predsednik vlade odgovarjaš za celotno premoženje naroda in državne banke so, kot desni žep saj je tudi od njihovega poslovanja odvisno koliko bo denarja plasirano za razvoj dobrih slovenskih projektov od katerih ima oziroma bi moral imeti plus proračun zaradi plačevanja davkov od uspešnosti teh projektov.

Ah ja, kako so stvari enostavne, če je v uporabi zdrava kmečka pamet, ki veleva, da je treba odpraviti najprej vzrok, da bi lahko odpravili tudi negativne posledice, ki jih ta vzrok povzroča. In Zakon OPS je narejen za odpravo vzrokov, ki povzročajo v Sloveniji vse več negativnih posledic.

Če se ne motim ste podpisali Zakon OPS, kako je to mogoče, če tukaj razlagate, da ni izvedljiv. Kjer je volja je tudi pot in že to veliko pove, da je zakon s strani oblastnikov, parlamentarno in medijsko blokiran že 2 leti in pol. Zakaj že in veste kaj je težava, da vi, kot poznavalec zakonodaje in demokrat niste občutljivi na eno ključno zadevo pri predlogu tega zakona. To je, da si je oblastnik dovolil blokado demokratičnih poti za uveljavljanje ljudske volje. To je presedan in vračanje v totalitarizem. Pa veste zakaj so to storili? Ker nimajo argumentov, da bi Zakon OPS z njimi povozili, ker protiargumentov za to preprosto ni. Do privilegijev najmanj komunističnih ni nihče v demokratični družni upravičen.

Imate koga med njimi ali je problem zgolj res nepoznavanja osnovnih postulatov LJUDOVLADE?

Kako priti do sprejema tega Zakona OPS pa je zapisano tukaj:

http://www.gibanje-ops.com/dejavnosti-gibanja-ops/drugacna-politika/548-skupni-imenovalec-za-zdruitev-in-ukrepanje-slovenskega-naroda-zakon-ops




Gost

#69

2014-01-07 16:48

vrnite nam kaj ste na ukradli !!
Vladislav Stres

#70 KRAJE V SLOVENSKIH BANKAH in kaj se dejansko dogaja v ozadjih

2014-01-07 16:54

Pri bankah ne gre za rop 1.000 EUR ampak MLIJARD, zato so pa načini prikrivanja izjemno sofisticirani

POGLEJTE PODATKE O BANČNIH KREDITIH! In nihče od politične klike ni tega preprečil! Podatki kažejo, koliko je bilo odobrenih slabih kreditov - pa gre le za NLB.
Največ slabih kreditov, ki jih ima NLB, je bilo odobrenih v času prejšnje Janševe vlade (v kateri so bili tudi Virant, Ljudmila Novak, Žerjav in Erjavec!)...
Objavljeno 07.05.2013
VEČ:
http://www.rtvslo.si/blog/meteor/kraje-v-slo-bankah/83259

Gost

#71

2014-01-07 18:16

sramota in beda
Matjaž Štuhec

#72 Re: KRAJE V SLOVENSKIH BANKAH in kaj se dejansko dogaja v ozadjih

2014-01-07 18:33

#70: Vladislav Stres - KRAJE V SLOVENSKIH BANKAH in kaj se dejansko dogaja v ozadjih

Dragi g.Stres!

Torej ne bi smelo biti nobenega problema, da se sledi zahtevi stranke SDS, da se podatki o spornih kreditih pokažejo javnosti, pa vendar je višje sodišče to zahtevo zavrnilo. Zakaj le???? Kdo je predsednik višjega sodišča v Ljubljani???

Anton Panjan je bil sicer edini prijavljeni kandidat za mesto predsednika višjega sodišča, k njegovi kandidaturi pa so morali pred odločanjem na sodnem svetu podati mnenje predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša, personalni svet sodišča in minister za pravosodje Senko Pličanič.

Po podatkih Dnevnika so bila vsa mnenja pozitivna. Novo funkcijo bo prevzel 30. decembra, zaradi njegovega odhoda z okrožnega sodišča pa bodo najverjetneje že prihodnji teden objavili razpis za novega predsednika, še navaja Dnevnik.

Lp

 


Gost

#73

2014-01-07 18:52

Nujno zlo!

Gost

#74

2014-01-07 20:51

zalost, ena sama zalost!

Gost

#75

2014-01-07 21:54

Državljanke in državljani imamo pravico izvedeti, kdo je povzročil "bančno luknjo", kdo je podeljeval kredite z neustreznim zavarovanjem; kdo so prejemniki takšnih kreditov in kdo so botri, ki so posredovali. Imena članov uprav in nadzornih svetov bank so javno dostopni. Prav pa je, da se razkrijejo tudi imena zaposlenih, ki so s svojim neodgovornim ravnanjem podpirali vodstva bank. Žal bomo visoko ceno plačali vsi.