Pobuda za sprejem zakona o prepovedi opravljanja vseh političnih funkcij pravnomočno obsojenim

Quoted post

Tugo Zaletel
Avtor te peticije

#23

2014-12-20 12:45

Vem, da nam je vsem skupaj težko sprejeti dejstvo, da smo izpadli bedaki, ker smo sploh komur koli zaupali. Ne rečem, da nas tudi ZL ne bo skušala nategniti, a trenutno ne vidim druge rešitve. Treba jih je izvoliti z večino in jih postaviti pred jasne zaveze odgovornosti. Saj to ni neka velika kunšt. Slovenska politika samo zgleda "učena", ker je namenoma zakomplicirana, da državljani čim manj razumemo in se ne vtikamo v njihove rabote.

Tisti, ki še po vsem, kar se je dogajalo v zadnjih dneh in tednih še verjamete v demokracijo, se utegnete v kratkem prebuditi v hudi diktaturi! In od tu naprej ne nameravam več polemizirati. Poskušal bom kolikor toliko redno obveščati o aktivnostih v zvezi s protesti, ne nameravam pa se spuščati v brezplodna čveketanja. Kdor ni za upor pač ni in tukaj se zame zadeva zaključi. Nekateri bodo rekli, da sem nesramen, drugi, da sem (spet) zlorabil njihovo zaupanje, tretjii, da nisem resen, ko odkrito pozivam k uporu, ampak kot rečeno; briga me! V tej kolobocijij je zdaj dobesedno od kriminalcev ogroženo moje lastno  življenje in nimam se časa prerekati koliko je smiselno, da se borim zanj.

 

Lep tovariški pozdrav

Replies


Gost

#38 Re:

2014-12-20 14:27:13

#23: Tugo Zaletel -  

 Tole je pa kar zelo mimo. Pisali smo peticijo proti lopovom in barabam, sedaj bi pa kar nekaj rušili. Ne vem, kaj vas je potisnilo v malodušje. Izpeljite zadevo do konca ali priznajte, da ste se nečesa ustrašili - česa? Naj ZL pokaže svojo kooperativnost v tem projektu in preko svoje mreže pomaga organizirati referendum. Škoda, da sem malo pri slabem zdravju in fizično težko pomagam, sem pa na razpolago za aktivnosti, ki jih lahko opravim.

pozdrav Mitja Zupan


Gost

#39 Re:#23

2014-12-20 15:10:58

#23: Tugo Zaletel -  

 Če bodo ljudje šli na ulice in mirno demonstrirali v dovolj velikem številu, se bo zgodilo nekaj povsem nepričakovanega. Kar naenkrat se bodo pojavili neki na pol zamaskirani tipi in bodo skrajno agresivno demonstrirali (metali kocke v parlament in še kam in v koga), nakar bodo organi zajeli mirne protestnike ker se bodo agresivni *izmuznili*,  nakar bodo iz parlamenta spet izstavili račun za popravilo če ne že kar uvedli izredno stanje in prepovedali vsakršno združevanje, policijska ura itd... Potem bo pa res začetek nekega skrajno lagodnega vladanja pod krinko zaščite javne lastnine, miru, demokracije,bla,bla,bla .....in to do nadljnega!

Jaz se ne grem več! 

p.s. pa tudi če vladajo zaporniki

 

 

 


Gost

#65 Re:

2014-12-20 20:28:27

#23: Tugo Zaletel -  

"Tudi sam nisem za "ulico". Prvič sem prestar, da bi v mrazu rogovilil po trgih in nosil transparente, ki jih nihče ne vidi ter vpil parole, ki jih nihče ne sliši, drugič pa, dandanašnji delati revolucijo z "vilami in grabljami" je popoln nesmisel, ker ne ljudstvo ne oblast več ne vesta, za kaj se ti orodji uporabljata. Slišati je  kot hud paradosk, a je vedrale res: Proti neumnosti se je treba boriti s pametjo-  Pamet je edino orožje, ki ga oblastniki ne znajo uporabljati in so zato proti njej nemočni. Aktivno državljanstvo in neposredna demokracija sta orodji in orožji, ki ju moramo uporabiti, da se rešimo pijavk in zaživimo človeka vredno življenje. Če ne mi, pa vsaj zanamci. lp"

 

Kaj se je zgodilo od takrat? Grožnje SDS? Pritisk ZL?


Gost

#68 Re:

2014-12-20 21:34:31

#23: Tugo Zaletel -  

 Tugo, mirno kri, ne daj se sprovocirati, ker to je najslabša varianta. Opazujem, da nas res čisto vsi politiki nategujejo, ne glede na opcijo. Nihče si ne upa dregzati v srž problema - skorumpirana politika in sodstvo. Da bi rešili te probleme imamo odprte vse opcije. Npr. da bi dosegli to kar hočemo, se organizirajmo, ustanovimo stranko, ki se bo res obvezala da bo uresničila to, kar tukaj komentiramo in še veliko drugega. Vse to lahko uredimo tudi z ali brez ZL. Uresničimo svoje zahteve tako da se ta čas mirno pripravimo na vse probleme, tudi ekonomske in socialne, stiske preprostih in poštenih ljudi. Mislim, da res ni tak problem ustanoviti stranko in potem orgnizirano napredovati po korakih. Mislim, da je to edina realna možnost, ker le tedaj bomo res aktivni državljani, ki se bodo lahko direktno borili za demokracijo. Menim, da se znamo orgaizirati, saj nas je že sedaj več kot 17.000, ki mislimo enako. Program bi pa tudi naredili skupaj. lep pozdrav, Dušan Mačak     


Gost

#112 pomoč

2014-12-22 11:22:52

#23: Tugo Zaletel -  

 NUJNO GREMO NA POMOČ!!!

 

stranka.obubozanih@yandex.com