Peticija za znižanje plače parlamentarcev na minimalno plačo

Peticija za znižanje plače parlamentarcev na minimalno plačo / Obvestila / Peticija za znižanje plače parlamentarcev na minimalno plačo / Komentarji


Gost

#76

2013-11-11 05:37

Referendum. Če se organiziramo ne bo težko zbrati dovolj podpisov.
Jadro

#77

2013-11-11 05:41

Pozdravljeni,slišati bo noro, ampak predlog bi bil,da so vsi poslanci s.p.. pa da vidimo kako bi delali in poslušali glas ljudstva ter se borili za pravice vseh nas.Ne vem kje dobijo take nore zamisli, neživljenske, pogoltne ,grabežljive s katerega planeta so sploh prišli.
Naši starši se niso borili za take nore zadeve, ki se sedaj dogajajo.
Slovenci in vsi ki prebivajo v tako lepi deželi ZBUDIMO SE;ČAS JE ŽE.
Lep pozdrav
GRiSON

#78

2013-11-11 05:42

Seveda, 100% podpiram peticijo za znižanje plač, pomagam kar lahko, post: http://www.publishwall.si/Rajko.Grison/post/88656/poslanci-ignorirajo-peticijo

Gost

#79

2013-11-11 05:47

Karkoli poskušamo narediti pošteni državljani, se nam ne posreči. Preveč je lopovov. Tudi na nobeno institucijo se ne moremo zanesti.

Gost

#80

2013-11-11 05:51

LE NAPREJ, MISLIM, DA NE BO PROBLEMA ZBRATI TEH 5000 PODPISOV.

Gost

#81

2013-11-11 05:55

POIŠČI KAK MEDIJ KATEREMU ZAUPAŠ IN KO BO PROBLEM IZŠEL V MEDIJU,BOŠ VIDEL,DA SE BO TAKOJ REŠILO. LP NIKO

Gost

#82

2013-11-11 06:07

Spoštovani, ker te države ni mogoče rešiti s tem državnim aparatom parih strank predlagam organizacijo protestov v tej smeri do odstopa vlade. V prej pa sami sestavimo tehnično vlado parih strokovnjakov. Potem je treba oklestiti javno upravo - visoko plačane funkcionarje. Ne policistov, medicinskih sester. Ampak te, ki opravljajo funkcije, ki so brez veze. Druge ni upor in čiščenje.

Gost

#83

2013-11-11 06:07

Zanimivo vlada bi morala sluziti narodu in mi jih zato placujemo. To pomeni,da zahtevamo nove volitve in vso te politike na vladi zamenjamo z novimi,ker so neposlusni. Izdamo nezaupnico vladi se obrnemo na Evropsko sodisce,ker mi jih na vladi nocemo,ker nas samo molzejo. Ce jih mi nocemo morajo dol iz stolckov. Saj nas je vec. Edini problem je,kje bomo v Sloveniji dobili politike,ki bodo delali v korist naroda. Ljudje,ki so sposobni se nocejo izpostavljati ali pa oddidejo iz Slovenije,ker en sam ne bo soremenil nicesar. In mi imamo koruptivno vlado,ki mislijo,da so Bogovi Slovenskega naroda.

Gost

#84

2013-11-11 06:16

KAJ ČE BI ZBRALI MED NAMI SPOSOBNE LJUDI, KI BI ZA DOMOVINO DELALI S SRCEM IN GLAVO PO NAŠEM PREDLOGU? SPLOH NI POTREBNA VELIKA ŠTEVILKA. EKIPA PRAVIH LJUDI, KI PREVZAME VSE IN IZPELJE STVARI OD ZAČETKA DO KONCA. VSI VEMO DA JE APARAT DALEČ PREVELIK, ZATO JE TO PRVA NALOGA. TAKO KOT DOMA EDEN POMETA DRUGI POMIVA,... VSI NAREDIMO VSE.

Gost

#85

2013-11-11 06:16

sem tudi za zbiranje podpisov za referendum. očitno je parlament in vlada izgubila stik z realnostjo. malce jih je potrebno prizemljiti.

Gost

#86

2013-11-11 06:29

Rok! Seveda bodo ignorirali, s tem dokazujejo, kako so v tem prostoru oni pomembni, mi pa navadna raja, ki mora to vse tiho prenašati. Kdaj se bo že enkrat obrnilo. Naj probajo živeti s 530 Eu! Vsi na minimalca,pa bo država hitro iz krize.
Gremo naprej, mar ne!
matija

#87

2013-11-11 06:29

Za podpise na upravnih enotah ne bo problem, saj jaz in tudi moji znanci komaj čakamo, da kaj naredimo proti tej politični mafiji. Rad bi kaj več pomagal a ne poznam sistema. Če bi to državo dal v upravljanje enemu gospodarnemu kmetu, sigurno ne bi bili tako daleč kot smo! S PRAZNIMI PISKRI-LONCI PRED PARLAMENT in nagnati to bando skomporirano!!!

Gost

#88

2013-11-11 06:31

vse kar se je naš narod od zgodovine naučil,je to,da smo halpci,....dokler bo tako,bo naša "vlada"veselo naprej trošila naš denar, in kratila naše pravice... ne vem kdaj bo končno ljudem potegnilo,da so ti ljudje,ki so v parlamentu v naši službi in smo mi njihov delodajalec,saj oni ne ustvarjajo nič,dobro pa uničujejo gospodarstvo in delajo škodo.... Napiši komentar

Gost

#89

2013-11-11 06:34

En zgled nam je lahko Islandija,ki so vrgli vlado dol brez vojne in do danes so se pobrali. Mi bi potrebovali 10 strank,ki so pripravljene delati v korist slovenskega naroda. In da so placani po rezultatih. Se pravi,ce si kaj naredil v dobrobit naroda ( ampak ne da si ga osiromasil) potem si zasluzi placilo, v drugem primeru ga ne placamo,ker si ni zasluzil. Kje pise,da samo zato,ker je v politiki,da si zasluzi poslansko placo 3000 evrov? Pa da potem spijo na delovnih mestih ali pa se obnasajo kot majhni otroci. 22 let nas je vodil samo pohlep in zdaj naj to placujemo pa vsi,ki od tega nismo imeli nicesar.

Gost

#90

2013-11-11 06:36

Treba je narediti galamo in poklicati medije da opravijo svoj del posla...

Gost

#91

2013-11-11 06:37

Absolutno podpiram vaše prizadevaje. Povejte kje in kdaj naj podpišem peticijo. Ignoranca je res najhujša žalitev in poslanci si je res ne bi smeli privoščiti.A nismo vsi zavezani k odgovoru v 8 dneh po Zakonu o splošnem upravnem postopku? Morda bi se dalo sklicevati na to. Pozdrav, Darja Vrečko

Gost

#92

2013-11-11 06:38

Morda bi pobudo, ki je bila posredovana v državni zbor v vednost posr5edovali tudi evropskemu parlamentu s prošnjo za posredovanje. Bratuškova bo zagotovo v kratkem v Bruslju in navajena je sicer le kimanju.

Gost

#93

2013-11-11 06:39

Pozdravljeni, Rok. Po mojem bo tole težo šlo skozi "škarje" poslanskih vrat. Tudi, če bi predlagali "povprečno slovensko plačo", bi bilo podobno. Nisem pravnik in ne vem kako se temu streže. A poleg plač poslancev (in vseh, ki vodijo še tako velika podjetja, ki so kakorkoli v izgubi) se zdi nerazumno izplačevati več kot dobijo ostali v tonečih podjetjih (in taka je tudi naša država). Po mojem bo potrebno voliti novo stranko, če bo ta nastala, izmed tistih, ki so se upirali in stavkali zoepr obstoječe stanje. Pa še tam bo potrebno biti previden, da se ne pojavijo "stari, preoblečeni obrazi". Največjo težavo vidim v tem, da smo v tej demokraciji "pomešali legalnost s poštenostjo", kar še ne pomeni nič dobrega. Samo, da se lahko nekdo skrije za "pojem legalnega delovanja", pa si dovoli vse grdobije, ki letijo na račun večine prebivalstva. Kako lahko sicer razumemo, da je legalno odmerjena kazen,za kak prometni prekršek npr. 1000 evrov. Slednje pomeni za nekoga dvojno plačo, za drugega (morda poslanca), pa le tretjino ali še manj. Pošteno bi bilo, da se torej plača enak delež plače storiloca prekrška (če plača poslanec tretjino, naj tudi tisti občan, ki zasluži le 500 evrov plača največ tretjino). Tako ali tako bo za manj premožnega odmerek bistveno težji v preživetvenem smislu....
Po mojem bomo morali spremeniti zakonodajo bistveno bolj, kot si želi videti in vedeti večji del tistih, ki imajo sedaj "moč v rokah". Te pa ne bodo zlahka izpustili in, če hočemo stvari izpeljati legalno ter prapvično, potrebujemo ljudi in vlado, ki bodo te spremembe pripavljeni nositi sami na svoji koži. Kot vzor za vse ostale državljane. Prepriačn sem namreč, da bi zakonodaja morala biti bistveno bolj zahtevna do vseh, ki imajo ekonomsko in politično moč. on bi m orali biti prvi, ki začutijo posledice kakršnihkoli kršitev, a to je bolj utopija in žal, dvomim, da bomo po mirni poti prišli do tega. Kar je najbolj nerodno, se zdi, da tudi revolucije ne rodijo vodstev, ki so imuna na "spreminjanje dojemanja pravičnosti", ko so enkrat na oblasti. Vsekakor bom skušal voliti novonastale stranke, če se bodo pojavile in če v njih ne bom "uzrl starih obrazov". LPR

Gost

#94

2013-11-11 06:41

Želim pomagati oz.sodelovati, ker se popolnoma strinjam z geslom "Parlamentarce na minimalce!". Morda bi kaj pomagalo, če bi vklučili medije.

Gost

#95

2013-11-11 06:43

če kdo nam lahko pomagajo mediji, z močnim pritiskom na poslance, to se zadnje čase najbolje obnese. Ko se medijo spravijo na koga iz dneva v dan in hodijo od enega do drugega se kaj premakne...no včasih pa tudi ne. Sam pravijo ,,da bi morali biti tudi ljudje bolj vztrajni in novinarji tudi, da bo se tale jara gospoda zavedala svojega nemoralnega dejanja. Predvsem pa bo javnost vedela, kdo so poslanci ki so dvolični...pa bo morda na volitvah naslednjič kakšna sprememba...treba je izvajati medijski pritisk samo tako bo ljudem prišlo v zavest, da takih izprijenih poslancev ne volijo več...to je zaenkrat edina pot....da jim damo jasno vedeti, da je njihovo obnašanje nemoralno neetično. Žalostno je da ti nekdo s prepolno r... določa koliko boš dobil socialne pomoči, ko si brezposeln

Gost

#96

2013-11-11 06:47

Puške v roke in na parlament! Samo ta rešitev je še ostala.

Gost

#97

2013-11-11 06:48

Spotovani Rok;
Ali ste pričakovali kaj drugega? ŽIVIMO V BANANA REPUBLIKI. LE MNOŽIČNI PROTESTI IN NOVA VLADA S ČISTO NOVIMI OBRAZI LAHKO MORADA V 30 LETIH KAJ SPREMENI. Ti ki so na oblasti še kako dobro vedo, da jim je padla sekira v med in se bodo stolčkov oklepali z vsemi silami. V MOŽICI IN SLOGI JE MOČ!! RABIMO PA PRAVE ORGANIZATORJE IN NE KO BA JAGI NAMIŠLJENE PROTESTNIKE, KI JIH VODIJO POLITIKI IZ OZADJA ZA DOSEGO ZOPET NJIHOVIH CILJEV.
Lep pozdrav!
Slavko

Gost

#98

2013-11-11 06:50

Kot že veliko zadev v prid naroda do sedaj, bodo poslanci tudi to ignorirali in v nadaljevanju zatrli. Zadevo bi bilo treba spravit v Bruselj, in prosit za njihovo pomoč. Če se že vsi bojimo "TROJKE", pa naj pride in naredi red.

Gost

#99

2013-11-11 06:51

Definitivno treba medije zasipat in iti v zbiranje podpisov, naj tudi poslanci, ministri pa še predsednica kaj prispevajo pri varčevanju, saj narod več nima. Ne vem kaj narod čaka ve se da se poslancem še vedno mastno izplačuje pa vsem ostalim le upokojenci in ljudje na socialnih transverjih varčujejo pa kaj se grejo halo.

Gost

#100

2013-11-11 06:52

Tudi jaz mislim, da je treba najprej izvesti "pritisk" s pomočjo medijev in preko njih tudi pozvati k podpisovanju na upravni enoti. Glede na situacijo, mislim, da ljudem ne bo težko oditi tja in oddati svoj podpis.